Kleindieren kijken en keuren tijdens Aar Rijn en Gouwe jubileum show

De Pluimvee en Kleindiervereniging Nieuwkoop en Omgeving hield vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober de 22ste Aar Rijn en Gouwe jubileum show. Het jaar waar onze vereniging 50 jaar bestaat.
Vanaf 6 oktober is gewerkt om de hal aan de Constructieweg in Nieuwkoop voor de grote show klaar te maken. Vrijdagavond rond de klok van 20.00 uur opende de voorzitter Johan Wijfje en de erevoorzitter Joop van Lith en wethouder Guus Elkhuizen de tentoonstelling.

091

Hobbyisten van pluimvee komen jaarlijks in de hal bijeen en showen hun goudappeltjes aan elkaar. Een goed voorbereide jury heeft een dagen nodig om de dieren te beoordelen en alleen het perfecte dier krijgt een prijs. Voorzitter van de vereniging meneer Wijfje, spreekt van een mooi weekend. 'In onze gemeente leeft het om met dieren in de weer te zijn. Dit evenement is voor de 22ste keer en het lijkt steeds populairder te worden. Van bejaarden tot kleuters, alles wat iets met dieren heeft, komt deze dagen even een kijkje nemen en daar is de vereniging trots op.'

Na de opening draait het Rad van Avontuur. Het bestuur draait vele malen aan het rad om geld in te zamelen voor de vereniging. De wethouder mocht de eerste ronde draaien, terwijl bezoekers genoten van hun kopje koffie of biertje.

Zaterdag was de hal ook de hele dag geopend. Vele mensen kwamen een kijkje nemen bij de beestenboel.

Johan Wijfje spreekt achteraf: 'Het was echt een geweldig weekend. Mensen zijn tevreden over de gekeurde dieren. De hobbyisten en fokkers hebben elkaar weer gesproken en iedereen is weer op de hoogte van wat er allemaal bij ons in de tuin loopt. Ik ben daarom uitermate tevreden.'079

En dan zit het er ook weer op. Zaterdag om 17:30 wordt er begonnen met uitkooien en het opruimen van alle hokken, schragen, de bar en nog veel meer, maar vele handen maken licht werk.

In een mum van tijd is alles weg en kan men weer tevreden terug kijken naar weer een geslaagd evenement.

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015