Dieren kijken en keuren tijdens Aar Rijn en Gouwe show

NIEUWKOOP - De Pluimvee en Kleindiervereniging Nieuwkoop en Omgeving hield vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober de 21ste Aar Rijn en Gouwe show.

witteweekblad
Meneer Kempenaar toont trots
de grote winnaar van
de Marinus Wijman Troffee,
zijn Leghorn. (Foto: Iris Versteeg)

Vanaf 8 oktober is gewerkt om de hal aan de Constructieweg in Nieuwkoop voor de grote show klaar te maken. Vrijdagavond rond de klok van 20.00 uur opende wethouder Guus Elkhuizen de tentoonstelling.

Hobbyisten van pluimvee komen jaarlijks in de hal bijeen en showen hun goudappeltjes aan elkaar. Een goed voorbereide jury heeft twee dagen nodig om de dieren te beoordelen en alleen het perfecte dier krijgt een prijs. Voorzitter van de vereniging meneer van Lith, spreekt van een mooi weekend. 'In onze gemeente leeft het om met dieren in de weer te zijn. Dit evenement is voor de 21ste keer en het lijkt steeds populairder te worden. Van bejaarden tot kleuters, alles wat iets met dieren heeft, komt deze dagen even een kijkje nemen en daar is de vereniging trots op.'

 

 

Tussen het keuren door draait het Rad van Avontuur. Het bestuur draait vele malen aan het rad om geld in te zamelen voor de vereniging. De wethouder mocht de eerste ronde draaien, terwijl bezoekers genoten van hun kopje koffie of biertje.

Zaterdag was de hal ook de hele dag geopend. Vele mensen kwamen een kijkje nemen bij de beestenboel.

Van Lith spreekt achteraf: 'Het was echt een geweldig weekend. Mensen zijn tevreden over de gekeurde dieren. De hobbyisten en fokkers hebben elkaar weer gesproken en iedereen is weer op de hoogte van wat er allemaal bij ons in de tuin loopt. Ik ben daarom uitermate tevreden.'

Hoofdprijs

De hoofdprijs, de Marinus Wijman Troffee, ging dit jaar naar C.J. Kempenaar uit Aarlanderveen. Zijn Leghorn, een hoendersoort, presenteerde zich, volgens de jury, het beste tijdens de show. De prijs is een eerbetoon aan Marinus Wijman, die 25 jaar voorzitter van de vereniging is geweest. Na zijn dood is de beker ingesteld.

Alle overige prijswinnaars van de vele categorieën staan op www.nieuwkoopenomstreken.nl.

bron: Witte Weekblad   |   auteur: Rick Augustin

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015