Opening naar wens verlopen

Op vrijdagavond 8 oktober 2010 werd door wethouder Trudy Veninga de prijzen uitgereikt aan de deelnemende fokkers van de 20e Open Kleindieren Tentoonstelling “Aar Rijn en Gouwe Show”georganiseerd door Pluimvee en Konijnenfokkersverening Nieuwkoop en Omstreken.

DSC00064Voorafgaand hield de voorzitter Joop van ’t Lith een korte toespraak en nam van de gelegenheid gebruik om 2 vrijwilligsters even in het zonnetje te zetten.
Beide dames, Jenny Hoogerwerf en Wilma Wijfje, kregen uit handen van de voorzitter een bos bloemen. De voorzitter bedankte de dames voor de vele jaren dat de dames helpen met het organiseren, opbouwen en alle andere gang van zaken wat rond een Tentoonstelling komt kijken.
Vervolgens kondigde de voorzitter verguld mew. Veninga namens de gemeente Nieuwkoop aan, dat na jaren van mannelijke gemeenteraadsleden ook eindelijk weer eens een vrouw afgevaardigd aanwezig is.

Sport

Hierna nam mew. Veninga het woord over. Beginnend met de verontschuldigingen dat de burgemeester wegens vakantie niet aanwezig kon zijn, moest ze zelf toegeven dat ze eigenlijk niets af wist van deze tak van sport.
Met behulp van het internet en met name de website van vereniging, www.nieuwkoopenomstreken.nl, kwam ze er achter dat er wel ontzettend veel soorten konijnen, cavia’s, kippen, duiven en watervogels bestaan.
Namen als Lotharinger, Gele van Bourgondie voor konijnen, Java Kriel en Australorp voor kippen en Oud Hollandse Kapucijn voor een duivensoort, was toch echt allemaal onbekend. Alleen een Peking Eend kwam bekend voor maar dan wel op een ander gebied.
Voor haar ging er een geheel nieuwe wereld en tak van sport open.


DSC00104Op dat moment onderbrak de voorzitter van ’t Lith mew. Veninga met de opmerking dat een sportverenging ook de beschikking zou moeten hebben over een sport accomedatie. De ruimte aan de Constructieweg is nu de laatste jaren ter beschikking gesteld door de eigenaar, omdat het pand nog steeds leeg staat door de huidige economische situatie, maar dat is geen garantie voor de toekomst.
Mew. Veninga wilde graag samen met de voorzitter hier een afspraak over maken om te kijken wat de mogelijkheden kunnen zijn in de toekomst, maar wilde geen beloftes doen

Toen werd er overgegaan tot de prijsuitreiking want hier en daar zaten de diverse fokkers toch al zenuwachtig op de stoelen te draaien.

 

De Prijzen

Mew. Veninga begon gelijk met hoofdprijs van de 20e Aar Rijn en Gouwe Show, de Marinus Wijman Troffee. Dit is een troffee voor het mooiste dier van de gehele show.
Dit jaar is dat van alle 674 ingezonden dieren geworden: dhr. G. Brouwer uit Leidschendam met een Konijn van het soort Satijn en een punten totaal F 97,5.

 DSC00068_kleinMew. Veninga overhandigt de Marinus Wijman bokaal

Kim v.d. Zalm uit Noordwijk met een Kleurdwerg is de winnares bij de jeugdinzenders van de konijnen geworden.
Bij de Cavia’s ging Combinatie v.d. Hoven uit Leiden aan de haal met de beker voor een Gladhaar.
Bij de Grote Hoenders was er alleen een beker voor de Hollandse Hoen van J. Keizer uit Boskoop.
Bij de Dwerghoenders vielen de hoofdprijzen voor een Sebright Kriel van Jan de Ruiter uit Heemskerk en bij de jeugdinzenders op een Sussex Kriel van Melvin Slinger uit Nieuwveen.
De beker bij de Sierduiven is voor dhr. Noordam uit ’s Gravezande voor een Duitse Modena Schietti en voor de jeugdinzenders voor Nelly Wijfje uit Nieuwkoop met een Cauchois.
Bij de Siervogels was er alleen een beker voor dhr C.J. Kempenaar uit Aarlanderveen voor een Lachduif.
Bij de Watervogels waren er 3 bekers te verdelen. Voor de mooiste Gedomesticeerde watervogel ging wederom dhr. C.J. Kempenaar uit Aarlanderveen voor de hoofdprijs met een Peking Eend.
De overige werden verdeeld tussen Combinatie de Geus uit Lisserbroek met een Zomertaling en de jeugdinzender Ramon Blok uit Kamerik kreeg de beker voor een Kwaker.

Na het uitreiken van deze prijzen verklaarde mew. Veninga de 20e Aart Rijn en Gouwe Show officieel voor geopend en nodigde de voorzitter Joop van ’t Lith een ieder uit om de dieren te gaan bewonderen.

Op de website www.nieuwkoopenomstreken.nl kunt u alle uitslagen, foto’s en meer informatie over de vereniging vinden.

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015