Dieren te kijk in Nieuwkoop

Verslag van de Opening door RTV Lokaal

(bron: www.rtvlokaal.nl)

Een blije Anne Wijfje en wethouder Nico Jonker

Een blije Anne Wijfje en wethouder Nico Jonker

 

Nieuwkoop – De 19e editie van de kleindierententoonstelling in Nieuwkoop is vrijdagavond geopend door wethouder Nico Jonker. In de bedrijfshal aan de Constructieweg 3 reikte Jonker tevens de prijzen uit.

Donderdag 8 oktober hebben de keurmeesters maar liefst 656 dieren (elk in hun eigen categorie) mogen keuren. Het waren er dit jaar maar liefst 100 meer. ‘Het gaat goed in onze branche’, concludeerde voorzitter Joop van Lith. Tevens was van Lith erg blij dat de algeheel kampioen nu een uit eigen gelederen kwam. Minder goed was hij te spreken over de behuizing. ‘We zijn al jaren op zoek naar een goede expositieruimte, wethouder kunt u ons helpen?’ Dat kon Jonker niet, maar hij vertelde wel met genoegen bij de expositie te zijn en met zijn verleden als boerenzoon is deze dierenwereld hem niet vreemd. ‘Ik weet nog als de fokveedag naderde , dat we alle dieren extra wasbeurten gaven en ik denk dat u als deelnemers ook het nodige voorwerk heeft verricht.’ Verder prees de wethouder het vele vrijwilligerswerk om uiteindelijk te kunnen komen tot een dergelijke tentoonstelling.

Prijzen

Prijzen reikte de wethouder uit aan twaalftal deelnemers. Kampioen van het geheel werd Cor Ammerlaan uit Nieuwveen met een kleurdwerg konijn. Het mooiste konijn van de jeugdinzendingen kwam van Lex Felix uit de Hoef.

kleindier_002
Dhr. C.J. Kempenaar is zeer verguld met zijn prijs voor de Uitmuntende Grote Hoender.

Bij de cavia’s won een gladhaar van Cor de Wagenaar uit Rijnsaterwoude de eerster prijs. Bij de dwerghoenders waren er eerste prijzen voor een Sebright kriel van Jan de Ruiter uit Heemskerk en een voor Piet vd Welie uit Dirksland met een Wyandotte kriel. In de categorie sierduiven was er een eerste prijs voor Combinatie pels en Veer met een Cauchois en bij de jeugdinzendingen won ook een Cauchois, maar dan van Nelly Wijfje uit Nieuwkoop. Zusje Anne was ook bijzonder blij (zie foto) want zij won de eerste prijs met een Pekingeend bij de jeugdinzenders watervogels. In diezelfde categorie wonnen ook Martin Straver uit Schoonhoven (met Sakseneend) en Combinatie De Geus uit Lisserbroek (Laysan Taling) een eerste prijs. C.J. Kempenaar uit Aarlanderveen won twee eerste prijzen, namelijk bij de Grote Hoenders met een Leghorn en bij de siervogels met een Lachduif.

kleindier_001
Ook zus Nelly Wijfje viel in de prijzen

Zaterdag 10 oktober zijn alle dieren nog te zien in de bedrijfshal aan de Constructieweg 3 (tegenover Kuijf brengstation) op het Nieuwkoopse bedrijventerrein. Voor meer informatie kan men ook een kijkje nemen op de nieuwe website http://www.nieuwkoopenomstreken.nl/

(bron: www.rtvlokaal.nl)

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015