Johan Wijfje

Vanaf 1993 ben ik lid van Nieuwkoop & Omstreken.

Toen in januari 1993 mijn vader Co Wijfje kwam te overlijden, ben ik met zijn kippen door gegaan. Dat waren witte Wyandotte kriel.
Ik woonde in de Elzenstraat vlak naast een goede vriend Carlo Belt, en via hem ben ik lid geworden. Met de jonge Wyandotte die ik gefokt had, viel ik wel eens in de prijzen op de Aar Rijn en Gouwe Show en op de BTT in Den Bosch.
Een paar jaar later ben ik ook meerzomig patrijs Wyandotte gaan fokken met goede resultaten. 

In 1996 heb ik op de Aar Rijn en Gouwe Show een Vlaamse Reus V J in de kleur ijzergrauw gekocht, en natuurlijk moest er ook een ram komen.
Nadat ik velen tentoonstellingen in Zuid?Holland bezocht had, ben ik naar de Noord show in Zuidlaren gegaan en kwam thuis met een ram.
Ik heb met deze Vlaamse reuzen goede resultaten geboekt.
In 1998 ben ik verhuist naar de Nieuwveenseweg, maar de konijnen hokken die ik had hadden hun beste tijd wel gehad dus ik stopte met de konijnen.

Er kwamen daar voor twee Duitse herders honden voor in de plaats. Deze honden zijn uit goede interieur en werklijn gefokt. Interieur wil zeggen de bouw en schoonheid van de hond. Werklijn wil zeggen dat de hond voor zijn baas wil werken en moet geschikt wezen voor het pakwerk. De hond wordt opgeleid als verdedigings hond, dat staat bijna gelijk aan politie hond.
Aanvankelijk wilde ik ook er een nestje mee fokken maar daar gaat veel tijd aan training en geld in zitten om een nest jonge honden op stamboom te krijgen.
De overgrootvader van de reu die ik heb, was in Duitsland wereldkampioen geweest op BUNDESSIEGER?ZUCHTSCHAU in Hamburg in 1995.
De vader hond van de reu die ik heb doet het elk jaar beter op het wereldkampioenschap in Duitsland.
Zelf show ik wel eens met de reu van mij, en ik heb wel eens op het podium gestaan met een derde plaats op een jonge hondendag in Nederland.
Ik en mijn vrouw trainen de honden in Nieuwkoop bij hondenclub de Polderwakers.

Inmiddels fok ik ook Zilver zwartgezoomde wyandotte kriel en sinds dit jaar meerzomig zilver patrijs Wyandotte kriel.

Zelf heb ik ook aardig gefokt om zo maar eens te zeggen want ik heb vier kinderen , twee jongens en twee meisjes.
Rick en Marcel zijn jeugdlid geworden en gaan konijnen fokken: Klein zilver, in de kleur licht zwart en midden geel.
Mijn dochter Nelly zal waarschijnlijk volgend jaar jeugdlid worden van Nieuwkoop&omstreken.
Mijn dochter Anne zal nog zes jaar moeten wachten.

Ook zit ik al drie jaar in het bestuur van onze vereniging, de eerste twee jaar als commissaris, en nu als tentoonstellingssecretaris , en dat doe ik met veel plezier.

Johan Wijfje
Nieuwkoop

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015