Cees Valk

Mijn naam is Cees Valk .

Ik ben, om maar met de deur in huis te vallen, ongeveer 23 jaar lid van Pluimvee en Konijnenfokkers vereniging Nieuwkoop & Omstreken.
Ik ben ook nog enige tijd bestuurslid van deze vereniging geweest.
Ik bekleedde de functie van tweede voorzitter.

Het fokken en houden van dieren zat er bij mij al vroeg in, op 10 – 12 jarige leeftijd fokte ik al konijnen en kippen e.e.a. voor de slacht.

Door werk en familie omstandigheden is dit wel een tijd op een laag pitje komen te staan.
Maar toen ik weer wat meer tijd kreeg ben ik weer begonnen met de zo mooie hobby: het fokken en verzorgen van kleindieren.

Ik ben toen met Frits en Frans voorzichtig wat tentoonstellingen wezen bezoeken en we zijn toen ook begonnen met het showen van onze dieren.
Na enige tijd, waarin we aan veel tentoonstellingen mee deden, besloten we om en combinatie te vormen, namelijk Combinatie Pels en Veer e.e.a. uit financieel oogpunt.
Onze combinatie heeft door de jaren heen enige bekendheid, of moet ik zeggen: enige beruchtheid opgebouwd. Maar dat terzijde ( een geintje moet kunnen ).

Wij zijn als combinatie, fokkers van konijnen, kippen, sierduiven en ganzen.
Ik ga met de combinatie zelfs buiten de grenzen, in Brugge (België) bouwen wij al zo ongeveer acht jaar een tentoonstelling op.
Ook verzorgen wij de dieren op deze tentoonstelling en bouwen we ook weer af. Alles met elkaar een zeer gezellige boel.
Wij hebben door de jaren heen een vrienden kring opgebouwd die ons geleerd hebben dat de Belgische biertjes veel gezelligheid geven.

Ik zelf ben fokker van groot en klein zilver in de kleurslagen licht en midden zwart en kippen van het ras New Hampshire Orpington en Java krielen en sierduiven met de naam Cauchois.
Verder fok ik nog wat parkieten en kanaries, maar met de laatste show ik al enige tijd niet meer.

Ik ben ook nog bestuurslid van de kleindieren sport vereniging Ons Belang in de functie van Tentoonstellingssecretaris penningmeester.

Op zestig jarige leeftijd ben ik gestopt met werken en heb ik me voor een groot gedeelte van mijn tijd kunnen besteden aan mijn hobby’s.
De hobby’s die ik naast de kleindieren sport nog heb is mijn oldtimer en het verzamelen en beluisteren van muziek van Elvis Presley en het verzamelen van boeken enz. van deze King of Rock en Roll.
Ik geniet inmiddels al zo’n acht jaar van mijn vut en a.o.w. en hoop hier nog lang gezond mee door te kunnen gaan.

Cees Valk.

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015