Cor Ammerlaan

Mijn naam is Cor Ammerlaan, woonachtig in Nieuwveen en sinds 5 jaar lid van PKV Nieuwkoop & Omstreken.

Ik ben in 1944 geboren (een oorlogskind dus), als 8 ste telg in een boerengezin met 10 kinderen. Mijn vader was al vroeg duidelijk "ik zal 1 van de 5 jongens boer maken, de anderen moeten maar iets anders zoeken". Aangezien ik de 3 e in de jongensrij ben, was het al vroeg duidelijk dat ik geen bedrijfsopvolger zou worden, en ben dus een andere richting ingeslagen. Eerst in de Horeca, later bij Albert Heijn, en ten slotte in de Gezondheidszorg.

Wel werd ik altijd nadrukkelijk betrokken bij het vele handwerk wat toen nog op de boerderij gedaan moest worden, ook omdat mechanisatie nog maar nauwelijks had plaatsgevonden. Nog op de lagere school moest ik ‘s avonds 7 koeien met de hand melken. Ook in de weekends en vakanties moest er stevig aangepakt worden.

Voetbalvereniging en/of vakantie houden was er niet bij. Wel heb ik, vaak met een broer samen eigen dieren gehouden, o.a. konijnen, kalkoenen, ganzen, geiten en zelfs postduiven.

Vele jaren heb ik geen dieren gehouden. Dit veranderde weer toen mijn oudste dochter Marion geboren werd in 1973. Op kraamvisite brachten mijn zuster en zwager uit Zoeterwoude een schattig babyjurkje mee, maar ook 2 kleine Witte Dwerg¬konijntjes (Pooltjes). Sindsdien hebben we altijd enkele Dwergkonijntjes gehouden.

In 1976 hebben wij een voormalige bloemenkwekerij aan de Amstel in Nieuwveen gekocht, ook omdat de liefde voor het houden van dieren erg sterk bleek te zijn. Omdat er ook een lap grond aanwezig was, kwamen er naast dwergkonijnen, ook kippen, duiven, schapen en zelfs enkele koeien bij. Koeien worden nu niet meer gehouden.

Sinds enkele jaren doe ik aan een aantal keuringen en shows, uiteraard in Nieuwkoop. Maar ook Beestenspul, de Hoef, Barneveld (clubshow Barnevelderclub), Lisse, Boskoop, en BTT Utrecht.
Hoopgevend is de jaarlijks iets stijgende lijn van resultaten.
Aan de shows wordt meegedaan met Grote Barnevelders Bruin dubbel Zwartgezoomd en Kleurdwergen in de kleuren Konijngrijs, Blauwgrijs, Blauw, Middenblauw Marter en ook Chinchilla. Deze kleuren komen alle voort uit de 2 witte Pooltjes die als cadeau bij de geboorte van onze dochter Marion werden meegebracht.

Cor Ammerlaan
Nieuwveen

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015