Razende Reporter Deel 15

Goedendag Vrienden van de Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken.
Ik heb de Laatste tijd weer heel veel zaken meegemaakt en gezien waar ik graag met jullie van gedachte wilt wisselen. Laat ik vooral duidelijk beginnen, en ook eerlijk praten over hoe ik mij nu voel.
Het is nu zondagmiddag 12 Maart 2012, en ik zit buiten in het zonnetje. Ja, u leest het goed, in het zonnetje! Ik heb hem duidelijk gemist.
Ik heb me echt zeer rot gevoelt, en dan bedoel ik niet fysiek, maar mentaal.
Ik heb zitten balen van het koude, natte en vooral ijzig weer. Maar nu schijnt de zon en ik zit meteen lekker buiten met mijn laptop op schoot, en ik voel mij meteen helemaal “TOPPIE, JOPPIE!”.

Maar nu gaan wij echt beginnen en eens terug kijken naar de afgelopen 4 maanden. Er is veel gebeurd, een nieuwjaar in geluid, de vorst overleeft, de feestavond doorgekomen en mijn verjaardag gevierd.
Maar daar zitten jullie niet mee en ik begrijp eigenlijk niet dat ik deze informatie met jullie deel, ik denk dat het de schuld van de zon is.

Het enige wat jullie eigenlijk interesseert is de feestavond van het 50 jarige jubileum van onze vereniging en hoe ik hem ben door gekomen.
dhr. van 't Lith en dhr. ElkhuizenIk moet zeggen, ik heb het enorm naar mijn zin gehad, en heb weer eens met oude bekende en met andere leden gesproken die je normaal niet ziet. Maar toch vond ik het raar dat er verdraaid weinig leden aanwezig waren.
De vereniging bestaat toch uit 86 leden, dat staat in de kranten artikel, en er waren toch maar 24 leden aanwezig. Dan mis ik toch 60 leden die waarschijnlijk andere zaken hebben en geen zin hadden in een feestje met allure. Maar goed, ik zal proberen een verslagje te maken van de avond.

Ga in een donkere ruimte zitten, neem een borrel en denk aan gezelligheid, dan lijkt het net of je erbij bent.
De avond begon met een lekker bakkie koffie en Ed had zijn foto’s op een scherm geprojecteerd met een video Beam. We werden ook nog verblijd met een heerlijk gebakje bij de koffie, dus tot dan ging het allemaal perfect.
Om half negen gingen opeens Joop, Johan en Ed naar voren en daar kwam ook ineens Dhr. Elkhuizen bijstaan en zij begonnen de leden te eren die 25, 40 en 50 jaar lid waren van onze vereniging.
Het blijkt dat Dhr. Elkhuizen zich goed ingelezen had in onze vereniging en wist over iedereen een leuk en goed verhaal te vertellen.
Dhr. GlastraNa deze prijzen-regen kwam er een ander bij staan, bij navraag was het Dhr. Glastra. Deze heer kwam namens de K.L.N. de prijzen uitreiken, en dat betekende dat 40- en 50 jarige lidmaatschappen van deze bond werden geeerd.

Na deze prijzenregen begon eigenlijk het feestje, onder leiding van Marco Slinger, die met zijn muziek de mensen op de dansvloer kreeg.
Nee, ik moet zeggen dat ik mij enorm hebt vermaakt tijdens deze feestavond, en ik vond het eigenlijk wel gezellig zo met zo’n klein clubje!!

Maar goed, nu nog even wat vertellen over mijn konijntjes. Er hebben er twee het hazenpad gekozen. Of zoals het uit de mond van Ed zal klinken: 'Ze zijn met wintersport gegaan.'
Een konijn vond de vorst zo erg dat ik hem ’s morgens dood ik zijn hok vond, en de tweede kon de sneeuw niet meer aan en die vond ik na drie dagen niet meer eetent, ook dood in zijn hok.
Ik vond het jammer want je gaat er toch een beetje aan hechten maar dat is de cirkel van het leven.

Ik hoop jullie alleen komend jaar weer bij de diverse evenementen en shows tegen te komen, dus sluit ik af met de groeten uit een zonnige achtertuin.

 

Groetjes “de Razende Reporter”.

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015