Vakantie vierende Razende Reporter (deel 9)

Van uw “vakantie vierende” Razende Reporter !!!
Goeden dag vrolijke vrienden van de Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Oimage001_copymstreken.
Hier wederom een kort verslag van mijn bevindingen met mijn konijntjes en de vereniging. Want met de vereniging gaat nu echt wel goed hoor.
Ze hebben namelijk een hokken bezoek gehad uit de Winkel en Omstreken.


image007Daar vandaan kwamen er 8 fokkers bij onze fokkers op bezoek, om te kijken hoe onze fokkers hun beesten huisvesten en hoe onze fokkers de beesten show klaarmaken.

Ik was zelf die dag bij een groot congres over journalistiek, dus ik was helaas verhindert.
Maar na een korte navraag bij andere fokkers kwam ik te weten dat ze zeer in hun nopjes waren en hebben ons ook uitgenodigd om bij hun eens langs te gaan.
Als zij er heen gaan dan houd ik mijn aan bevolen om mee te gaan, dan kan ik nog meer leren want een geleerde is niet dom.
Want er verder nog meer is voorgevallen dat kunnen jullie verderop in deze website lezen, want we hebben een klein verslag vanuit Winkel doorgestuurd gekregen.

Ook hebben ze bij de vereniging de jaarlijks terug komende BBQ gehouden bij de Speeltuin Zuideinde, en ook dit was weer een groot succespluimvv_BBQ_019.
In totaal waren er 22 leden met vrouw/vriend/vriendin die hier op af gekomen waren en ze hebben daar heerlijk lopen smullen.
Ik zelf kon wel die vrijdag en ben daar ook samen met mijn vrouw naar toe gegaan. Het begon om 7 uur volgens de papieren maar toen ik om kwart voor zeven op de stoep stond zaten er al een aantal mensen gezellig te keuvelen en zaten ze vol verwachting van wat er zou komen.
Om even over 7 nam Johan het woord en vertelde dat de BBQ al warm was en hij iedereen een gezellige avond toe wenste.
Daarna vertelde hij dat men binnen de drankjes kon halen en het vlees zou hij direct na de speech zou uit delen, maar eerst wilde hij 1 minuut stilte voor het gebed voor die gene die het nodig vonden.
Na deze lovende woorden en de 1 minuut stilte werd er meteen een aanval gepleegd op de immense BBQ die een privaat bezit van Johan is, kwam ik na navraag achter.
pluimvv_BBQ_037Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nog nooit zo goed gebarbecued hebt dan toen deze avond, het vlees was grandioos en met zo’n grote BBQ kan er eigenlijk niet veel meer mis gaan.
Ook de drank die er geschonken werd beviel mij zeer goed want alles kosten 1 euro en het was allemaal lekker koud, en het was die avond weer warm dus het kon eigenlijk niet meer stuk.
’s Avonds om 10.30 uur vond ik het allemaal wel weer mooi en met een bedankje naar het bestuur ben ik lekker met mijn vrouw naar huis gelopen.

Bij thuiskomst was de pret helemaal goed want mijn oude voedster was ook nog eens bevallen van twee jonkies. Dus thuis hebben wij samen eens goed gekeken hoe de voedster het nest had gebouwd en hoe hij de jonkies aan het toe stoppen was.
Ik heb hem meteen maar een kwart sneetje brood gegeven en een kwart appel voor de geleverde prestatie.
Ik had al eens eerder de Wit-Rus eens laten dekken met een donkerblauwe marter van Ed maar daar kwam niets uit. Ik heb de volgende dag weer eens contact gezocht met Ed en het geval eens voor gelegd.
Hij vertelde mij dat dit best mogelijk was en als het graag zou willen dan moest ik nog maar weer eens langs komen dan zouden wij gaan kijken of het dit keer wel zou willen lukken.
Ik vertelde het mijn vrouw en die vertelde mij dat maar meteen moest gaan want moest nog meer met gaan door praten.
Ik schrok er van want ik was het helemaal vergeten, ik zou op vakantie gaan en wilde aan Ed vragen of hij mijn konijnentjes zo willen voeren en water geven wanneer hij vanuit zijn werk terug fietste.
Dus hup de konijn in zijn verzendkist gestopt en op de fiets naar Ed toe om alle zaken in 1 keer te regelen.

Bij aankomst was Ed weer bezig met zijn konijntjes te laten wennen aan vast pakken en met de hokken te verschonen en water bakjes te wassen en wat voor werk er nog meer moet gebeuren.
image009Hij keek dan ook vreemd op dat ik er nu al was met het konijntje, en vroeg zich af of ik al vroeg begonnen was met het verschonen van mijn beestjes.
Ik vertelde mijn verhaal helemaal in 1 keer en vertelde ook dat mijn vrouw me had gestuurd, want als ik het niet geregeld had dan zou ik iedere avond naar huis rijden om ze te verzorgen want zo’n simpele ben ik nu eenmaal.
Ed vond het geen probleem hoor om mijn beestjes te verzorgen en hij zou 2 dagen later wel even langs komen om de zaken van voer en water en zo door te spreken.
We hebben meteen de Voedster bij de Ram gedaan en wederom ging het weer direct goed, maar volgens Ed zei dit nog niks en dat hij straks de Voedster nog een keer bij de Ram zou doen om het nog 1 keer ging gebeuren. Want twee keer is altijd beter volgens Ed, hij deed het ook het liefst twee keer achter elkaar maar dat ging niet zo goed meer op zijn leeftijd.
Ik moest er eigenlijk om lachen en hij ook want je moet toch een beetje lol maken op zo’n vrije zaterdag, met zo’n lekkere temperatuur.

image001Het is nu vier weken later en ik ben wederom suikeroom geworden van een klein propje en ik ben wederom weer zeer blij.
Met mijn eigen konijntjes was ik ook alweer aan het fokken en ik ben daar ook zo ver dat ik daar twee kleintje hebt gekregen. Nu gaat het groot laten worden en daarna komt het show klaar maken voor de diverse shows.
Ik zelf ben nu “11 Juli 2010” zelf even lekker met vakantie in eigenland en ik hoop dat jullie ook lekker met vakantie zijn en/of nog gaan.
Ik gaat nu afsluiten met het schrijven van een stukje want mijn vrouw loopt te zeuren, ze wilt graag gaan winkelen dus moet ik mee ”eigenlijk mijn portemonnee” dus gaat nu maar even afsluiten.

Tot de volgende stukje,

image013Uw vakantie vierende Razende Reporter !!image015

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015