Razende Reporter Deel 16

Beste vrienden van de Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken.
Het jaar is al weer even bezig en de temperaturen beginnen alweer een beetje op te lopen wanneer ik dit stukje voor het nieuwe klubblad aan het schrijven ben.
Ik zal eigenlijk even uitleggen waar ik mij nu bevindt, en vooral waarom ik zo raar begonnen bent met mijn verhaal. Op dit moment zit ik in Eindhoven, om precies te zijn: bijna in het centrum van Eindhoven.
En laat ik meteen maar heel erg precies worden en mijn lokatie bekent maken: ik zit in het Philips kantoor afdeling Lighting.


philipsIk ben hier op deze zonnige dag naar toe vertrokken om met de Directeur van deze afdeling te praten over konijnen en kippen en ook nog wat rand gebeuren.
Om nu alle fronzen weg te nemen die op uw voorhoofd zijn verschenen, vertel ik erbij dat ik toch op vakantie zou gaan vandaag, en wel naar de Kempervennen, en dat ligt hier 10 minuten rijden vandaan.
Ik kwam deze man, luisterend naar de naam Meindert van Leeuwen, tegen op de Championshow te Nieuwengein. Hier raakte wij aan de praat over zijn konijntjes die ook Middenblauw Marters zijn, en ook nog eens Konijngrijs van kleur. Ook vallen deze nog eens in de Kleurdwerg catagorie en jullie weten ondertussen dat ik ook deze twee kleurslagen fok en daar graag zoveel mogelijk van wilt leren, om met de komende shows een paar zeer hoge predicataen wil wegsnoepen voor de neus van vele concurenten.

Daar op die grote show hebben we de afspraak gemaakt dat wij eens bij elkaar langs komen om eens een bakkie koffie te drinken en wat wetenswaardigheden uit wisselen. Zo is Meindert is in de maand maart bij mij thuis langs geweest en daar hebben wij mijn konijntjes bekeken en mijn hokken bezocht. Daar kwam ook ter sprake dat hij zijn konijntjes hier op het complex van Philips zaten want hij woont op een grote flat met weinig mogelijkheden tot het houden van zijn beestjes.
Maar hij komt uit een groot boeren gezin met konijnen, kippen, paarden, koeien en schapen, dus het zit in zijn bloed en dat krijg je er niet zo snel uit.
Toen hij na zijn trouwen in Eindhoven deze goede baan met woning aangeboden kreeg, liet hij alles achter en vertrok naar het Eindhovense.

Na een paar jaar kwam hij een paar andere collega’s tegen met het zelfde dillema als hij, wel konijnen willen houden maar het gewoon qua woning niet kunnen en daarom kwamen zij op dit glorieuse idee.
Er is een grote groen strook aan de achterzijde van het gebouw waar in de pauze wel eens een sigaretje werd gerookt en er een beetje verwildert bij lag. Aan de andere kant van de groen strook bevond zich ook nog eens een schoolgebouw. 1 plus 1 is nog steeds 2, en na overleg met de grote baas van Philips Lighting en met de directeur van de school, hebben ze daar een groot konijnen paleis neergezet en een kippenren met nacht verblijf. hok
Hier zijn zij met liefde en plezier begonnen met 6 konijntjes en 8 kipjes en daar zijn nu 37 konijn en 49 kippen te bewonderen. Alles apart gehouden met voldoende leefbaarheid.
De kinderen vinden het zo leuk dat ze iedere maandag het groenvoer van huis mee nemen zodat ze ook nog niet eens zoveel voer hoeven te kopen, het is eigenlijk een win-win situatie.
Misschien is dit ook wel iets voor in Nieuwkoop, zat ik te denken, een konijnenhok met twee konijntjes bij de school neer zetten, en ze wat over de beestjes vertellen en kijken of zij daar ook zo leuk ermee omgaan???
Daar moeten we maar eens over spreken met een borrel en een hapje tijdens de BBQ ofzo, dan komen we er wel uit denk ik.

Na mijn thuiskomst werd ik nog meer verrast, ik dacht er niet meer bij na maar de oppasser van mijn konijntjes vertelde mij dat er weer een nestje was geboren. Ik dacht dat de dekking niet goed was gelopen maar het was toch allemaal gelukt.
Nu bezat ik twee nestjes en ben weer verder gegaan met de verzorging, en ze zijn allemaal groot geworden. Nu maar hopen dat ze bij de Jong Dierendag en de Aar Rijn en Gouwe Show een goed predicaat halen, dan zijn wij weer blij en gaan wij rustig verder met mijn Grote Hobby.

Mijn vrouw is trouwens ook begonnen met fokken en weet nog niet precies welke kleurslagen zij wil gaan fokken, maar als het aan haar ligt gaat zij Rus kleurslag doen.
Zo gaat zij binnenkort naar een fokker in Drenthe op bezoek die Rus Zwart fokt, om daar een setje weg te halen. Het is te hopen dat het daar goed mee gaat.
Als zij nu maar niet een hoger predicaat haalt dan mij, want dan heb ik daar weer een probleem mee.


Met vriendelijke groet,
uw Razende Reporter.

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015