Razende Reporter Deel 17

Goedendag Vrienden van de Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken.

Er is de laatste tijd eigenlijk wel weer veel gebeurt he!! Ik bedoel, wel erg veel als jij er dichtbij zit zoals ik. Ik begrijp dat jullie je afvragen hoe het eigenlijk komt dat ik er dichtbij zit. Daar zal ik jullie eerst eens over vertellen om daarna voor alle zaken uit te weiden.
Afgelopen september ben ik gebeld door de Voorzitter van onze vereniging met een belangrijke vraag: of ik interesse had om bij de Organisatie van de “Jong Dierendag" en de "Aar, Rijn en Gouwe Show” te komen.
Omdat hijzelf nog met de problemen zat die de suiker had veroorzaakt bij zijn voet, en hij daardoor ook minder de tijd en de flexibiliteit heeft om zaken af te lopen. Ik hoefde daar eigenlijk niet over na te denken en heb dat geaccepteerd, dus daarom weet ik ook meer dan de gemiddelde bezoeker.
Zelf zal ik niet te ver uitweiden hier over om mijn verhaal toch nog een beetje interessant te houden voor de lezer.De Jong Dierendag 2012

Op de jong Dierendag hadden wij eigenlijk meer dieren verwacht dan dat er kwamen op dagen, en bij navraag bij de diverse fokkers hadden zij minder beestjes gefokt dan dat ze hadden gehoopt.
Eigenlijk had ik ook niet zo best gefokt, want nadat ik twee nestjes had, kon ik na twee weken de eerste al dood uit het ho
k halen! En na een week weer een jong, en eigenlijk ging het zo door, zodat ik eigenlijk met nog maar twee jongen overbleef. Waarvan 1 jong bij mijn weten geen prijswinnaar zal zijn en 1 jong heeft eigenlijk geen achterhand (fokkers weten wat ik ermee bedoel).
Mijn gedachte en grootste angst werden werkelijkheid toen mijn beestjes op tafel kwamen, dus ik had dit jaar geen beesten om te showen. Dus kreeg ik nog meer tijd om mij te storten op de Organisatie van de ARG Show 2012.
Maar deze problemen hielden mij en ook de andere bezoekers er niet van om er toch een leuke en mooie dag van te maken, want de beestjes die er ingezonden werden, zijn vakkundig gekeurd en beoordeeld.

Hieronder nog even de winnaars van de Jong Dierendag 2012 voor diegene die het dolgraag wilt weten:

Taart voor het mooiste konijn 1-2-of 3 maanden  G. Stigter met Angora zwart  F96.0
Cake voor het mooiste konijn 1-2-of 3 maanden op 1 na G. Stigter met Angora zwart F95.5
Taart voor het mooiste konijn 4-5-of 6 maanden C. Ammerlaan, met Kleurdwerg F95.0
Cake voor het mooiste konijn 4-5-of 6 maanden op 1 na C. Ammerlaan, met Kleurdwerg F95.0
Taart voor het mooiste grote hoender T H C.M. de Graaff met Hollands Hoen F96
Cake voor het mooiste grote hoender op 1 na C. Ammerlaan met Barnevelder F96
Taart voor het mooiste dwerghoender M. Slinger met Sussex kriel F96
Cake voor het mooiste dwerghoender op 1 na
L. Caspers met Watermaalse Baardkriel ZG 94
Taart voor het mooiste dwerghoender van een jeugd inzender Merel Slinger met Sussex kriel ZG 94
Taart voor het mooiste sierduif P.S.G. Pieterse met Oud- Hollandse Kapucijn F96

JD 2012Bij deze wil ik nogmaals de prijswinnaars veel geluk wensen en volgend jaar ga ik ook mee doen voor de prijzen, dus voor een ieder….. kijk maar goed uit !!!
Daarna bleven we nog even napraten en zijn na het opruimen weer naar huis gegaan en begonnen na te denken over de ARG Show 2012.

 

 

 


Aar, Rijn en Gouwe Show 2012

keuringDe ARG Show 2012 heeft dit jaar heel veel voeten in de aarde gehad, want Ed de Jong had een paar hele goede ideeën om het 50 jarig jubileum iets meer tot uiting te laten komen.
Zo had hij het idee om alle inzenders een prijs te laten winnen. Dus had hij het idee om alle inzenders een oorkonde mee te geven van ieder diergroep waar zijn hadden ingezonden.
Dit betekende dat ieder dier op de foto zal worden gezet, zodat zij het dier met het hoogste predicaat als oorkonde zouden kunnen krijgen. Dit had qua organisatie wat voeten in de aarde want wie gaat die foto’s maken en daarna, wie gaat die oorkondes uitprinten en in enveloppen stoppen??
Daar had hij wel een idee over maar het moet eerst wel gevraagd en geregeld worden.
Nu zijn wij Ruud van Eijk veel dank verschuldigd want hij heeft deze mega klus op zich genomen en heeft dit allemaal tot een goed einde gebracht.
Ook hadden wij nog het probleem dat de locatie die wij ieder jaar konden gebruiken, dit jaar was verhuurt aan een ander, dus het volgende probleem diende zich aan: Waar gaan wij dan naar toe??
SecretariaatNa veel gezoek kwam Cees-Jan Kempenaar met een oplossing: we konden naar het oude pand van “van ’t Riet” in Aarlanderveen. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. We moesten de vergunning aanvragen bij de Gemeente Alphen a.d. Rijn en dat bracht meer moeite dan plezier met zich mee.
Na vele vragen van hun kant en veel moeite van onze kant, konden wij na overleg met Dhr. Vink toch terug naar de oude locatie. Alleen moest de huidige verhuurder wat ruimte aan ons gunnen en wij moesten hem overpad gunnen om toch bij zijn spullen te kunnen komen. Alles is goed gekomen en daar zijn wij de Firma Omefa zeer erkentelijk voor.

Hierna konden wij toch beginnen met het opbouwen van de locatie en het inrichten van de show.

Jullie kunnen zeggen dat het allemaal kleiner was, maar jullie kunnen ook zeggen dat het allemaal weer goed geregeld was.
OverzichtMet de avond van het inkooien kwamen er wederom vele fokkers hun beestjes bij ons onderbrengen waar wij de kooien hadden neer gezet, en we moesten nu alle dieren ook de mogelijkheid geven om wat te kunnen eten.
Niet alleen de baasjes maar ook de beestjes moesten van voer worden voorzien. Hier hadden wij al een beetje op ingespeeld dus was het voor ons “de organisatie” geen groot probleem.
De keurdag die er op volgde was helemaal geen probleem, de keurmeesters waren vrij vroeg klaar met alle keuringen en de maaltijd werd dit jaar wel in 1 keer goed gebracht.
Misschien dat u het weet nog van onze huisfotograaf, ook hij was de hele dag lekker aan het flitsen, en was aan het eind van de dag ”20.00 uur” nog niet helemaal klaar, maar de meeste beestjes stonden op de gevoelige plaat.
Hieronder krijgt u nogmaals de prijswinnaars in iedere categorie:

 

Kampioen Konijnen  Kooi 344  G.L.Brouwer uit Leidsedam  Satyn ivoor U 98
Mooiste konijn van een jeugdinzender Kooi 445  Bas Romein uit Rotterdam Pool Roodoog F 95.5
Kampioen van de Cavia’s Kooi 522  C de Wagenaar uit Rynsaterwoude Cavia Gladhaar F 95.5
Kampioen grote Hoenders Kooi 53  Henk van Beek uit Waddinxveen Ancona F 96

Marinus Wijman trofee,

Dwerghoenders

Kooi 148 J Vriesekoop uit Spaarndam Sussex kriel F96
Mooiste dwerghoender van een jeugd inzender Kooi 139 Merel Slinger uit Nieuwveen Sussex kriel ZG 94
Mooiste Sierduif Kooi 559 W Noordam uit S Gravenzande Duitse Modena Schietti F 96
Mooiste Sierduif van een jeugd inzender Kooi 539 Nelly Wijfje uit Nieuwkoop Cauchois ZG 94
Kampioen Oorspr.duiven Kooi 224 C.J.Kempenaar uit Aarlanderveen Lachduif ZG 95
Kampioen Oorspr.duiven van een jeugd inzender Kooi 226 Anne Wijfje uit Nieuwkoop Lachduif ZG 94
Kampioen mooiste Gedomesticeerde watervogel Kooi 238 N v Wijk uit Alphen aan den Rijn Cayuga eend F 96
Kampioen mooiste Oorspronkelijk Watervogel Kooi 247 N v Wijk uit Alphen aan den Rijn Chili Taling F 96
Kampioen mooiste Gedomesticeerde Watervogel jeugd inzender Kooi 235 Anne Wijfje uit Nieuwkoop Duitse Peking eend 1F 96

 


Ook nu weer wens ik alle prijswinnaars veel geluk met hun beestjes, en laten wij hopen dat ze nog vele prijzen in de wacht mogen slepen.

Ere Voorzitter J. van het LithDaarna kwam de Vrijdag, en die stond in het teken van de allerlaatste puntjes op de wel bekende I zetten. Die dag werd gelukkig ook benut door Ruud van Eijk om de laatste foto’s te maken. Samen met Ed de Jong werden de oorkondes uitgeprint, ingeseald, ingepakt en klaar gezet voor de opening die ook dit jaar weer wat voeten in de aarde had.
Voor de opening hadden wij, omdat het de 50e verjaardag van onze vereniging was, de Burgemeester gevraagd. Maar helaas, die kon niet.
Tijdens de vergaderingen werd er ook gevraagd of een grote man van de bond niet kon komen, maar na veel vragen ging dat om een of andere reden ook
Dhr. Elkhuizenniet.
Omdat de burgemeester dus niet kon komen, werd de heer Elkhuizen gevraagd voor de opening. Deze zaak nam hij heel graag op zich want hij had ondertussen toch wel een hele goede band opgebouwd met onze vereniging, maar hij kwam die vrijdag wel met een klein probleempje. Precies die vrijdag moest hij met zijn partijgenoten uit eten en kon niet ’s avonds om 8 uur aanwezig zijn.
Toen hebben wij de Ere-Voorzitter maar weer van stal gehaald om de Jubileum A
RG Show voor ons te openen.
Ook hier zat eigenlijk wel weer een leuk “Feel Good” moment aan vast.

LeghornMet Dhr. C.J. Kempenaar schijnt het allemaal goed te gaan, want hij heeft dit jaar de prijs voor de mooiste grote hoender gewonnen in Zegveld. En dit deed hij al 3 keer op rij in Zegveld. Dit deed hij met een LEGHORN AMERIKAANS TYPE, wit vrouw jong.
1 keer werd hij tweede in deze glorieuze reeks: 2009  kampioen op 1 na F96; 2010 kampioen U97; 2011 kampioen F96 en 2012 kampioen F96.
Hierbij willen wij Dhr. Kempenaar van harte feliciteren en hem in de toekomst nog meer van deze rijtjes toewensen.

Ik gaat hiermee mijn verhaaltje stoppen en mij
concentreren op de organisatie van de trip naar de Noordshow in Zuidlaren. Mensen bellen of ze mee willen, mensen spreken over de vertrektijd en zo, ja ,ja, ik heb het nog druk.


Nog heel veel Show plezier,

 

                    “de Razende Reporter”

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015