Razende Reporter Deel 18

1Goedendag Vrienden van de Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken.
De laatste tijd is er weer een hoop show's geweest, en ik ben naar 1 van de grootste show van het noorden geweest. De Noordshow werd wederom in de Prins-Bernard Hoeve gehouden, en daar zijn wij, leden van onze vereniging naar toe geweest.

's Morgens om 7 uur werden wij verwacht bij het huis van Johan Wijfje, alwaar wij met een busje zouden vertrekken naar Zuidlaren.

Het was een gezellige en ook leerzame rit want er werd veel gesproken over de beestjes en over de diverse methode waarin de beestjes werden opgefokt. Het was onze bedoeling om voor Joop van Lith een konijntje te zoeken en voor Johan Hoenders op te halen. Misschien ging Dhr. van Schie ook nog voor wat hoenders kijken, dus we gingen niet voor niks.
2Na een voorspoedige reis kwamen wij om een uurtje of half tien aan in Zuidlaren en na een snel sigaretje en een gesprek met een Palingroker bij de deur, hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en zijn naar binnen gegaan. Na de toegang te hebben betaald en een catalogus te hebben aangeschaft zijn wij binnen eerst een bakkie koffie wezen drinken en tijdens deze bezigheid hebben wij snel de diverse leden die daar showde, hun predicaten op gezocht.
En zo kwamen wij er achter dat de diverse leden toch weer goede beestje naar de show hadden gestuurd.
Na de koffie en de afspraak om half een weer op deze plaats terug te keren voor de lunch, zijn wij allemaal ons eigen weg gegaan. Ik zelf ben samen Joop van Lith en Wim Rijfers richting de konijnenhal getrokken om toch eerst de Kleurdwergen te aanschouwen.

3Ik moet zeggen dat er hele mooie konijntjes zaten, maar er waren ook wat predicaten die volgens ons niet de juiste waren, bv. de gele vlek op de wang die duidelijk zichtbaar was konden wij nergens terugvinden op de keurlijst. Maar dit konijntje had toch 94,5 punten gekregen.
Na nog meer konijntjes te hebben aanschouwd was het ondertussen half een, en dat betekende ”Lunch”.

Na de lunch zijn wij wederom uit elkaar gegaan met de afspraak dat de chauffeur om half drie bij de auto zou zijn om de diverse spullen uit te delen die nodig zijn voor de vervoer van de diverse beestjes.
Dhr. Joop van Lith ging terug naar de konijnenhal om een konijntje aan te schaffen die daar zat en Dhr. Van Schie ging bij de Hoenders een Hollandse Hoen Haan aanschaffen.
Onze Chauffeur ging buiten de man opwachten die de Hoenders voor Johan bij zich had, dus vele hadden nog belangrijke zaken af te handelen. Om precies 16.15 uur weren alle leden en alle dieren ingeladen dus kon de terug reis aanvaart worden. Ook deze reis verliep voorspoedig en om 18.45 uur parkeerde wij de auto weer voor de deur van Dhr. Wijfje.
Na het afscheid zijn wij weer richting huis vertrokken, en bij thuiskomst had ik weer veel te vertellen tegen mijn vrouwtje.

4Op zaterdag 19 Januari 2013 was er de Championshow in Nieuwegein, en daar zou ik ook nog naar toe gaan maar helaas deed Wondroos er voor zorgen dat ik thuis zat met mijn been omhoog. Ik kon niet mee naar de Championshow maar vele van de vereniging gingen wel en als u wilt weten hoe het daar was zult het aan hen moeten vragen.

Ondertus
5sen is Nederland bedekt met een laagje sneeuw, dus moet wij weer eens goed voor onze beestjes zorgen en dat betekende voor mij en mijn vrouw dat de konijntjes goed afgedekt moesten worden tegen de kou, en moesten wij zorgen dat ze voldoende water en voer kregen. Voor het water geven zat ook weer haken en ogen aan want water heeft de nare eigenschap dat het bevriest als de temperatuur onder nul komt. Dus dat betekent dat ze ’s middags water krijgen en dat het ’s avonds de water flessen weer naar binnen wordt gehaald.
Ook hebben wij er voor gezorgd dat er voldoende hooi in de hokken aanwezig is zodat de beestjes een lekker warm hoekje voor hun zelf kunnen maken, en met dit alles zijn wij toch wel een uurtje per dag bezig. Je hebt nu eenmaal beestjes om voor te zorgen dus dan behoor je dat naar behoren te doen.
Ondertussen hebben wij een fok programma opgesteld en zijn van plan om daar begin maart mee te starten. Hopelijk heb ik meer succes dan verleden jaar want toen is er van mijn programma niet veel terecht gekomen.


Hopend dat jullie ook een goed fokprogramma hebben samen gesteld zeg ik nu: “veel fokplezier en tot de Jongdierendag”. Maar tot die tijd gaan wij eerst weer bbq-en en de jaarvergadering en misschien nog wel andere zaken maar dit alles kunnen jullie weer lezen in het clubblad.

Veel Fok plezier,

de Razende Reporter.

 

Dit zagen wij ook nog onderweg !!

 

6 9 12
7 10 13
8 11 14
Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015