Razende Reporter Deel 20

Goedendag vrienden van de Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken.
Het is weer zover, de fok-dagen zijn bijna over en we gaan nu beginnen met het organiseren van de Tafelkeuring/Jongdierendag en de Aar, Rijn en Gouweshow.
1Om met het eerste te beginnen, ook dit jaar ben ik gevraagd om mee te helpen denken en uitvoeren van de Tafelkeuring/Jongdierendag. Na een vergadering te hebben gehouden, zijn wij ”Johan, Ed en ik” naar de groothandel gereden om alle spullen in te kopen. En met een auto vol met gehaktballen, gevulde koeken, glaze’s en spullen voor de bar, zijn wij weer huiswaarts gereden.
Na het uitladen en alles in de juiste kratten en boxen te hebben gestopt, zijn we binnen achter de computer gekropen om de juiste formulieren en lijsten uit te printen. Het werd een late maar productieve avond.


Op de vrijdagavond voor de Tafelkeuring/Jongdierendag, zijn we voor de eerste maal richting het huis van Cees-Jan Kempenaar getrokken om daar alles neer te zetten en in te delen. Zoals op bijgaande foto kunt u zien dat het allemaal klaar staat tot de grote opkomst, en hopelijk is dat ook zo!!
Ook deze avond werd er weer een kleine vergadering gehouden om de allerlaatste zaken dor te nemen en hop naar huis om de volgende dag weer vroeg richting Aarlanderveen te gaan.

Bij binnen komst zijn we meteen bezig gegaan om de tafelkeuring gereed te maken. We hebben de bewegwijzering neer gehangen, we hebben koffie gezet en de kas voor de bar in orde gemaakt. Hierna was het wachten tot de eerste deelnemers en Keurmeesters zouden komen dus.... eerst een bakkie koffie.
Bij het drinken van het eerste slokje stond de eerste deelnemer binnen en daarna volgden de rest van de deelnemers en keurmeesters. Daar ging ons klein momentje van stilte voor de storm.
Na een ieder van koffie met koek te hebben voorzien zijn wij om precies 09.14 begonnen met de Tafelkeuring. Na een goed anderhalf uur hebben wij wederom een ieder weer gevraagd om even plaats te nemen om de innerlijke mens aan te sterke met wederom een bakkie koffie.

2Bij de hervatting van de Tafelkeuring kwamen mijn konijnen op de tafel, en ik moet zeggen??? Het viel niet mee om te horen dat ze nog niet helemaal klaar zijn voor de grote shows, maar er zit wel wat in!! Het is nu de zaak om ze met goede voeding en goede verzorging ze klaar te stomen voor de Grote Aar, Rijn en Gouweshow. 

Om ongeveer half een hebben we weer de keurmeesters gevraagd of ze zin hadden in een borrel en een hapje te eten, want ze hadden al heel wat beestjes door hun handen zien gaan, en om ze scherp te houden was het belangrijk om ze goed te voeden.
We hadden broodjes met ham, kaas en bal gehakt voor hun klaar staan. Er werd goed van gegeten en na drie kwartier werd er weer verder gegaan met de Tafelkeuring.
Aan het eind van de keurdag werden de prijzen verdeeld en helaas, ik zat niet bij de prijswinnaars maar daar in tegen werden de beste beestjes beloond met een slagroomtaart en de daarop volgende met een heerlijk cake. Na dit alles werd er nog even nagepraat en zijn ze allemaal moe maar toch voldaan richting huis vertrokken.
Wij zijn nog even bezig geweest met het toonbaar maken van de ruimte en besloten om de maandag er op volgend de rest op te ruimen en alles weer terug te brengen naar de stalling.

Drie weken later: Ik zat lekker rustig thuis naar de Tv te kijken toen de bel ging: Ed de Jong staat voor de deur. Of ik net als verleden jaar interesse heb om mee te helpen met de organisatie van de Aar, Rijn en Gouweshow. Want Dhr. Gerritsma was met vakantie die periode en Mevr. Stoter zou ook met vakantie gaan, dus zaten ze een klein beetje om het hand. Ik zelf had die periode niet veel om het lijf dus heb ik ja gezegd op de uitnodiging en Ed zou mij nog wel wat zaken doen toekomen over de show en wat ik allemaal moest gaan doen. Ook vertelde hij dat ze dit jaar de oude hal van Stijl2000 konden huren, die hij halverwege juli leeg zag toen ze terug kwamen van de open dagen van de Koninklijke Luchtmacht.3
Ze zouden Vrijdag 04 Oktober beginnen met het ophalen van diverse zaken bij Dhr. Kempenaar en bi
j Johan en Ed, en Zaterdag 05 Oktober zouden ze gaan beginnen met het inrichten van de hal met kooien en met de Bar, ik moest maar zien waar ik mee ging helpen!!
Ik besloot om op de Vrijdag mijn handjes te laten wapperen bij het ophalen van de diverse spullen. Daarna mijn konijntjes show klaar te maken door ze apart en op zaagsel te plaatsen.
Op de zaterdag mee te helpen met het klaar zetten van de kooien, en daarna de beestjes voor de eerste keer met hun pootjes in de melk te dopen. Daarna wilde ik nog wel mee doen, dus ben ik eigenlijk iedere dag wel een paar uur naar de hal geweest om de diverse dingen klaar te zetten en/of te versieren, zodat wij Woensdag 09 oktober om 15.00 uur helemaal klaar waren voor de ontvangst van de Fokkers en hun beestjes.

4Ik moet je zeggen, ik was er verleden jaar bij en toen was het een hoop werk. Nu dit jaar was ik er nog meer bij betrokken, en met minder beesten op de show was het dit jaar toch even hard aanpoten om alles in kannen en kruiken te krijgen.
Na een snelle trip naar huis om mijn beestjes op te halen, zaten wij een beetje moe maar voldaan te kijken naar de mooi opgezette hal met een wel verdiend biertje in de hand, en volgens Ed had het niet zo gekund met de hulp van de vele vrijwilligers.

Na toch een onrustige nacht van mijn zijde, ik denk dat ik mijn beestjes miste in hun eigen hokjes, ben ik de volgende morgen vrij vroeg weer naar de showlocatie gegaan. De keuring van de diverse beesten stond op het programma, en de keurmeesters komen nogal vroeg en lusten dan natuurlijk een bakkie koffie. Maar dat komt niet vanzelf voor elkaar dus ik had mij er voor aangemeld om deze zaak op mij te nemen.
Bij aankomst zag ik de deur al open staan en de eerste keurmeester liep al binnen. Bij navraag aan Ed was dit Dhr. Griekspoor en deze moest voor de drukte over de van Brienenoord brug zijn, anders stond hij geheid vast. En Ed was zo vroeg omdat hij ook de slaap niet echt kon vatten, maar dat schijnt een normale zaak te zijn, volgens zijn vriendin, die ik die dag ook nog even gesproken hebt.
Langzaamaan kwam de ene na de andere keurmeester binnen en de koffie kreeg gretige aftrek. Ook was Dhr. Ammerlaan gekomen en die heeft het verloop van mij overgenomen want ik was alweer ingedeeld bij de dragers. Ik moest gauw gaan beginnen nadat de spelregels van de keuring waren uitgelegd door Voorzitter Johan en de lijsten waren uitgedeeld door Ed.
Na een enerverende keuringsochtend was het om half tien tijd om een bakkie koffie te gaan drinken en om half een werden wij weer naar de bar gelokt voor een borreltje en een overheerlijke Chinese maaltijd, die bijna geheel werd verorberd door de vele hongerige monden.

5De middagkeuring ging ook al vlotjes en s ’middags om 16.00 uur waren alle keuringen achter de rug. De hoofdprijzen waren verdeeld, dus de dag zat er bijna op voor ons. Voor Johan en Ed duurde de dag wat langer want toen iedereen zijn biezen had gepakt en weer richting huis waren vertrokken, begonnen zij met het allemaal goed bij elkaar te zetten en het netjes in het clubblad te krijgen, samen met de foto’s van de prijs winnende dieren dus het was nog even aanpoten, en ik mocht dat van heel dichtbij meemaken. Toen ook zij klaar waren en richting huis vertrokken was het half tien en waren zij tevreden over de dag. Voor de volgende morgen waren zij nog niet klaar voor de opening, maar ze waren er wel al bijna.

De volgende dag, de Vrijdag, was ik na een verkwikkende slaap en een bakkie koffie met mijn vrouwtje, rustig richting de showlocatie gegaan en daar zag ik dat Ed en Johan al weer druk bezig waren met de locatie show-klaar te maken. Het Rad van Avontuur werd weer opgebouwd en klaar gezet voor de avond, die hopelijk goed zou verlopen, want we hadden alleen maar geld uitgegeven en nu begon de tijd van het incasseren van de show!!
Na een dag van lichte arbeid ben ik om 4 uur naar huis gegaan en ben 's avonds om half acht wederom richting de showlocatie getrokken met een gevulde portemonnee om er eens een geslaagde en winstrijke avond van te maken (helaas is het niet zo goed gegaan met de winst maar omdat de avond geslaagd was, is het helemaal goed gekomen).

Dhr. Elkhuizen was weer gekomen om de prijswinnaars te feliciteren en de bekers te overhandigen, en om de show te openen.
Direct hierna is het Rad gaan draaien en zijn de prijzen naar de winnaars vertrokken. Het was een leuke avond, die ik heb door gebracht met het spelen van het Rad en met het spreken van mede-fokkers, dus ik kan zeggen dat het een leuke een nuttige avond is geweest.

6De volgende dag was ik vrij laat uit bed, ik had toch die laatste niet moeten nemen, en ben na een goede lunch richting de showlocatie gegaan om ze weer te assisteren met het draaien en het slopen van de show. Niet dat de show kapot gemaakt moest worden, maar aan het eind moet alles toch weer afgebroken worden en weer netjes op pallets gezet worden voor de show van 2014.
Ik moet je zeggen, na het einde van de show, en het uitkooien waren er wel wat mensen die er hetzelfde als ik er over dachten om even de handen uit de mouwen te steken, maar ik had toch meer enthousiasme verwacht van de leden, ik vond de opkomst toch wat magertjes!!
Maar alles is toch nog goed gekomen, en ben om 9 uur met een gekookte worst als dank voor de hulp, richting huis gegaan, met die belofte dat ik maandag ochtend om half tien bij Ed zou zijn, om de rest van de spullen weer richting de diverse opslagplaatsen terug te brengen.

7Bij mijn aankomst bij Ed zag ik Dhr. Rijfers er ook bij en met z’n drieën zijn wij drie keer op en neer gereden om de diverse zaken weg te brengen en zijn daarna met een goed gevoel van wederom een geslaagde show voor de laatste keer richting huis te vertrekken, met dien verstande dat ik wist dat ik niet de volgende ochtend weer naar de showlocatie hoefde te vertrekken. 

Ik wil een ieder die mee heeft geholpen om de Aar, Rijn en Gouweshow 2013 weer tot een succes te hebben gemaakt, van harte bedanken voor jullie inzet. Ik ben diep ontroerd om te zien hoeveel jullie van deze club houden, en ik hoop dat jullie allemaal mee gaan op de trip richting de Noordshow 11 Januari 2014, want dan krijgen jullie allemaal van mij een bakkie koffie om het nieuwe jaar goed te beginnen.
Ik sluit hierbij mijn belevenissen af en wens jullie allemaal en goed en vooral een gezond 2014, en tot de volgende keer…..

Uw Razende Reporter.

 

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015