Razende Reporter Deel 21

Goedendag Vrienden van de Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken, we zijn weer begonnen.
1Ik bedoel, ik ben langzaamaan begonnen met het Fokprogramma 2014. Er waren veel verhalen over het fokken en het gebruik van vitamines voor de Rammen en de Voedsters, en daar ben ik een beetje ingedoken. Maar eerst wil ik het met u hebben over de diverse shows die er zijn geweest en die ik heb bezocht.
Ik zelf ben met een groep van onze vereniging naar de Noordshow in Zuid Laren geweest. Het was op een mooie zaterdag in januari en we hadden net als de voorgaande keren afgesproken bij Dhr. Wijfje voor de deur, want daar zou het busje gaan vertrekken naar de Noordshow in Zuid Laren.


Om klokslag 7.00 uur stond ik daar en het leek wel een invasie want er stonden al 7 andere personen op mij te wachten,

zoals: Dhr. Gerritsma, Dhr v. Hevelingen. Dhr. v. Schie, Dhr Ammerlaan. Dhr. Wijfje. Dhr. Kempenaar. 2Dhr Rijfers en Dhr. de Jong. Bij mijn aankomst werd er misschien nog twee minuten gepraat over de verwachting en toen werd er meteen met instappen begonnen, want er kon ook onderweg gepraat worden en het wachten had toch geen zin meer.
Er waren twee mensen geweest die wel gezegd hadden dat zij mee wilden maar 1 en van hen had een verjaardag en 1 ging wat later op eigen gelegenheid met de rest van de Familie. Tenminste voor zover dat ik het begreep, omdat er alweer druk gekakeld werd in de bus op weg naar een leuke en vooral leerzame dag.
De reis verliep zo voorspoedig dat we om 9 uur voor de Prins Bernardhoeve de auto parkeerde en we aanstalten maakte om de Show te betreden. Na binnenkomst zijn we eerst eens begonnen met een bakkie koffie te drinken en te bespreken hoe laat we weer bij elkaar zouden komen om de lunch te gaan nuttigen. Hierna zijn we een ieder een eigen weg gegaan. Het blijkt wel dat een ieder eerst zijn eigen beestje ging zoeken of om zijn eigen soort beestjes te bekijken. Zo ben ikzelf het eerst naar de konijntjes gaan kijken, en daarna naar de andere soort beestjes te kijken.
3De Noordshow is niet alleen leuk om naar de beestjes te kijken, maar ook om het randgebeuren flink uit te pluizen. Zo heb ik zelf iedere zaak flink bekeken en de verschillende zaken eens tegen mekaar weggestreept. Zo was er bij de 1 een handgreep 5 euro en bij de ander was precies dezelfde maar 3 euro. Toen ik alle plussen en minnen tegen mekaar had weggestreept ben ik buiten eens de innerlijke mens aan de genoegde te voorzien.
Hierna heb ik bij de diverse handelaren de diverse zaken aangekocht want ik denk dat we bij de Vereniging verzendkisten moeten gaan maken zodat we de kostprijs laag te kunnen houden. En ik heb tevens wat Vitamine aan gekocht wat de zwangerschap wat makkelijker kan laten verlopen.
Hierna was het alweer tijd om de rest op te zoeken want de lunchtijd was alweer aangebroken.

Na de lunch was het weer eens tijd om goed de Konijntjes en de hoenders te bekijken, want dat was in het begin vluchtig gedaan en daar had ik nu lekker de tijd voor. 2 uur later en weer een hoop wijzer geworden, ben ik maar weer eens de geneugte van het leven gedaan, ben ik eens rustig in de bus gaan zitten alwaar Dhr. Kempenaar en Dhr. Ammerlaan hun beestjes, die buiten de show verkocht gingen worden, ook even langs kwamen. 4
Na een half uurtje rustig alle informatie te hebben gelezen zijn we met z’n alle weer huiswaarts gekeerd, en we waren precies om 7 uur weer met z’n alle thuis. We hebben eigenlijk een mooie dag achter de rug, en ik ben die avond moe maar zeer voldaan om 21.30 uur gaan slapen want z’n dag is toch zeer vermoeiend.
Na een verkwikkende nachtrust heb ik thuis nog eens rustig de zaken die ik op de Noordshow had meegenomen, gelezen, op internet verdere informatie verzameld en een nieuw fok programma opgesteld. Nu maar hopen dat het allemaal goed komt dit keer. Want verleden jaar was eigenlijk een tegenvaller, zo vingers gekruist.
Daarna heb ik mij eens op de Verzendkisten gestort, wat ALJO, degene die verzendkisten en hokken bouwt, doet het al bijna 2 jaar niet meer. We zien ook heel vaak dat de fokkers op de show geen goede verzendkisten hebben, en bij het Rad van Avontuur zijn ze gretig op de verzendkisten en zo, dus ik dacht ”misschien kunnen wij de verzendkisten goedkoop maken en deze verkopen en/of voor bij het Rad als prijs inzetten”. Ik heb mij dus hier ook wat verder in verdiept en ik kwam er achter wat het allemaal kost om de verschillende kisten in elkaar te zetten. Nu heb ik een lijstje gemaakt wat een 2 vaks en 3 vaks verzendkist kost voor de Dwergrassen, de Midden rassen en de Grote rassen. Tevens voor de Vlaamse reuzen weet ik nu een prijs.
Ook voor de Hoenders heb ik verschillende prijzen berekend dus dan gaan we een keertje met een vergadering er over praten en dan gaan we ermee beginnen en kijken wat het oplevert.

5Nog geen drie weken later dan de Noordshow was er een mogelijkheid om naar de Championshow in Nieuwegein te gaan. Helaas kon ik niet de Zaterdag naar de Championshow vanwege een bezoekje aan de moeder van mijn vrouwtje, maar via Johan hoorde ik dat het een leuke show was met wederom minder beesten dan verleden jaar, maar laten we zeggen dat de crisis nu zichtbaar was bij de diverse shows.

Wij zijn nu bezig op de Financiële gang goed op papier te krijgen om te zien hoe het verleden jaar is verlopen. Ook zijn we nu bezig om het verslag voor de Secretaris op papier te krijgen en dan kunnen we de vergadering voor te berijden. Zo gaan we eerst de Pre-jaarvergadering houden bij Ed de Jong thuis, daarna gaan we de Kascontrole houden met Dhr. Pieterse en Dhr. v/d Burg. Hierna gaan we de Jaarvergadering houden in de Speeltuin Zuideinde, en daarna gaan we maar eens beginnen met het fok programma.
Ik hoop dat alles goed verloopt, hoe het allemaal verloopt vertel ik misschien wel in mijn volgende verslag.

Veel fok en opgroei plezier met jullie beestjes en ik ziet jullie graag weer op de jaarvergadering op 02 April 2014

 

Uw Razende Reporter.

 6   7 
  8  
 9    10
   11  
 12    13
Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015