Razende Reporter Deel 23

Van uw Razende Reporter!

1Goedendag Vrienden van de Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken, ik wens u alle heel veel lees plezier van mijn column in dit toch wel veel gelezen en als terugslagwerk.
Ik moet mijn verontschuldigingen aanbieden aan jullie die dit Clubblad goed lezen en uitpluizen en vooral mijn verhalen verslinden. Ik heb een fout begaan in de vorige uitgaven van dit blad. Ik kan ook niets anders zeggen dan “SORRY, SORRY, SORRY” ik vindt het heel erg maar tijdens het versturen naar de drukker van mijn verhaal heeft er iets plaats gevonden die ik zelf niet heel goed kan begrijpen??
Maar om het goed te maken krijgt u mijn “verhaaltje”, het gehele verhaal, zonder onderbrekingen, met alle voetnoten en tussentijdse vertellingen en al !!!
Maar eerst wil ik u niet onthouden dat het bestuur van onze vereniging niet heeft stil gezeten, want er moest nog heel wat zaken de revue passeren. Er moest nog een Jong Dierendag/Tafelkeuring georganiseerd worden, er moest nog steeds gezocht worden naar een geschikte locatie voor onze “Aar, Rijn en Gouweshow”. Maar laten wij bij het begin van de Maand September beginnen.

2Ik ging samen met mijn vrouwtje weer eens boodschappen doen op de gezelligste markt van heel Zuid-Holland, die van Nieuwkoop. Terwijl ik op mijn dooie gemak langs de vele gezellig ingerichte kraampje stiefel, kom ik daar een oude bekende tegen, Dhr. Vergeer. Nu zullen jullie wel zeggen, Vergeer, die naam ken ik niet maar dat komt, ik kwam een oude bekende van mij tegen en niet een oude bekende van jullie dus dat verklaard hierbij dan ook weer een heleboel.
Maar deze Dhr. Vergeer vroeg mij tijdens het gesprek dat hij met mij voerde of het goed met mij en mijn vrouw ging, of ik nog steeds van die geanimeerde verhalen schreef en of ik nog steeds van die leuke kleine Konijntjes had. Hij heeft namelijk een lief kleinkind wat helemaal gek is van beestjes, en hij dacht dat een lief klein konijntje misschien wel leuk zal zijn voor zijn kleine meid.
Natuurlijk ben ik de beroerdste niet, ik vertelede hem dat ik op het moment geen konijntjes had die ik eigenlijk kwijt wilde, maar dat hij natuurlijk altijd even langs mocht komen met de kleine om te zien of ze werkelijk wel zo lief is met kleine beetjes en dan kunnen we altijd nog wel even kijken of ik misschien een andere fokker kan zoeken die een konijntje over heeft, wat hij dan misschien kan overnemen?? Want hij vertelde er ook nog bij dat hij er een bij een fokker vandaan wilde hebben, want die beestjes die je in de dierenwinkel koopt zijn meestal van die slechte gevallen dat ze bijna dood zijn als je ze thuis in een hokje doet.
Ik heb hem maar niet verteld dat de meeste beestje die je bij een winkel koopt ook bij een fokker vandaan komen, maar dat ze na twee keuringen van de Fokker zelf niet goed genoeg of helemaal niet aan de “algemene Standaard” voldoen, dus dan gaan ze weg bij de fokker maar zijn ze nog wel goed genoeg als knuffel konijn voor de kleine kinderen met een hang naar konijntjes.
Na afscheid te hebben genomen van hem met de afspraak dat hij mij zo snel mogelijk zal bellen om een definitieve afspraak te maken zijn wij weer verder gegaan met het winkelen en bij thuis komst stond mijn meldingslampje van mijn telefoon al te knipperen, er had iemand gebeld en had een bericht achter gelaten.
3Het was Vergeer die mijn vertelde dat het hem niet zoveel uitmaakte en zijn kleindochter ook niet, hij was het hele weekend vrij dus hij kon komen wanneer het mij uitkwam. Nu ben ik ook niet iemand die iets op de lange baan schuift dus ben ik meteen in de telefoon geklommen en heb hem verteld dat ik die middag nog wel even tijd had, en als hij om een uurtje of half drie langs kwam we wel even kon kijken of het ging tussen de kleine meid en kleine beestjes. Om klokslag half drie stond hij en, eerlijkheid gebied mij te zeggen, een heel lief klein meisje wat half achter de benen van haar grote sterke Opa weg kroop. Maar toen wij eenmaal bij de konijntjes waren leefde ze helemaal op en was er niets meer over van het kleine verlegen meisje en liep ze van het ene deurtje naar het andere en maakte ze kleine zoen geluidjes, “want dat maken ze ook als ze een wortel eten” vertelde ze in het loopje tegen haar Opa. Tegen zulke logica kan je niet op, dus knikten we alle twee maar gedwee en genoten van hoe zij opleefde tussen haar nieuwe vriendjes, en ze werd helemaal blij toen ik haar vroeg of zij misschien een konijntje even op schoot wilde om hem even te aaien.
Terwijl zij helemaal zat te genieten had ik voor mij zelf al besloten om haar maar een konijntje cadeau te doen want als je zoiets niet kan waarderen dan ben je volgens mij ook geen goede fokker, want echte liefde voor een beestje dat zie je meteen. Toen ik tegen haar Opa vertelde dat ik haar maar een konijntje zou geven want ik kon haar niet zonder beest weg laten gaan, werd ik heel hartelijk bedankt en hij vertelde mij dat hij het niet zou vergeten en hij zou het goed maken met mij.
Na hun vertrek ging ik met een goed gevoel naar binnen en daar vertelde mijn vrouw dat het kleine meisje haar wel drie had bedankt omdat ik zo een lieve man was, en zij zou heeeeeeeeeeel erg goed voor het konijntje zorgen. Op de vraag of het konijntje al een naam had vertelde zij dat het konijntje voortaan “EMIEL” heten, dat is de naam van haar grote vriend zodat ze heel vaak zijn naam kon noemen. Weer een wijsheid waar je niks tegen in kan brengen.

4Halverwege de maand September werd de Jong Dierendag/Tafelkeuring gehouden bij Dhr. Kempenaar, ”Cees-Jan voor intimi”, in Aarlanderveen. Ik zelf had geen beestjes ingezonden, want ze zaten allemaal niet zo lekker in het vel en ik zelf had niet zoveel tijd er aan besteed wat ik eigenlijk wel had moeten doen.
Helaas had ik twee feesten en een begrafenis waar ik zelf heel erg graag naar toe wilde, alleen was het allemaal aan de andere kan van het land dus er moest ook nog overnacht worden?? Ook aan de Organisatie kon ik weinig doen maar ik geloof dat het Ed en Johan wel goed afgaat zo een organisatie, na zoveel jaar samen doen zei zaken via de automatische piloot zodat het allemaal zo makkelijk lijkt maar toch is het veel en bijzonder werk!
De dag verliep goed en ik heb eigenlijk met bewondering gekeken naar de “Serama’s” die zo rustig zaten bij de keuring, en ik vindt het eigenlijk toch wel leuke beestjes zo maar om er zelf te gaan beginnen lijkt mij toch iets te vermoeiend. Ik had nu zelf niet eens tijd om mijn konijntjes show klaar te maken, laat staan dat ik ook nog voor die kipjes moest zorgen??

Aan het eind van de maand September dacht ik dat de datum van de Aar. Rijn en Gouweshow ondertussen wel bekent zou zijn en ik trok de stout5e schoenen aan en belde met Ed de Jong, om hem eens te vragen wanneer nu eindelijk de show was want ik had nog niks gehoord?? Hij vertelde mij dat het heel wat voeten in de aarde heeft gehad, maar ze hebben nu eindelijk een ruimte om de Show te houden. Alleen wordt het geen open show, maar het wordt een club show want ze hebben nog 3 weken om iedereen uit te nodigen en de ruimte show klaar te maken.
Hij was nu bezig de inschrijfformulieren en ze voor te maken, morgen gaat hij samen mat Johan en Joop en zo de ruimte bekijken en de maten opnemen voor een tekening. Daarna krijgen hun nog veel op hun dak want alles wat zij binnen een tijdsbestek van 2 maanden doen, moet nu ineens binnen 2½ week klaar staan want dan komen de eerste beesten op de Show.
Ik wil hierbij zeggen….. PROFICIAT, PROFICIAT, PROFICIAT, het is jullie gelukt om toch weer een goede, solide show neer te zetten de klonk als een grote staande klok. Ik heb vanaf de woensdag tot de zaterdag van vertrek geen slechte klank gehoord, en iedereen was tevreden met het resultaat van de beestjes en van de organisatie. Ik zelf kon heel weinig aanwezig zijn, vanwege familiare verplichtingen in het oosten van het land. Maar een ieder die ik gesproken heb op de vrijdag van de opening was zeer tevreden en waren blij dat er toch nog een show werd gegeven…..

6We zitten nu aan het eind van het jaar en dan kijkt men altijd terug over het jaar en geeft daar dan een cijfer voor, als ik voor mij zelf terug kijk is het toch wel een 6,5 als eind cijfer, daar temeer omdat ik veel familie hebt verloren en ik wilde eigenlijk meer doen dan dat er werkelijk uit mij kwam. Maar ik denk dan, volgend jaar nog een kans en daar focus ik mezelf dan maar op.
Voor de vereniging is het een 7,5, dat komt temeer dat wij toch lang opzoek zijn geweest naar een geschikte locatie voor de Aar, Rijn en Gouweshow, maar als alles gaat zoals het moet gaan lopen dan zitten wij voor de komende jaar wel goed daar in “de Zevensprong”.

Ook zijn wij een beetje aan het eind van de crisis die ons alle toch wel een beetje bezig heeft gehouden, dus laten wij met z’n alle afspreken dat we 2014 gaan afsluiten met een goed gevoel en dat wij 2015 gaan beginnen met een geweldig gevoel. Er blijft voor mij als Razende Reporter niks anders te doen dan u alle een heel goed en gezonde jaar wisseling toe te wensen, en hopelijk zien wij elkaar wat vaker bij de diverse zaken die de “Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken” gaat organiseren. De trip naar de Noordshow, de Barbecue, de Jongdierendag/Tafelkeuring en de Aar, Rijn en gouwe Show. Wanneer deze zaken gaan spelen kunt u lezen achter in het clubblad onder het kopje “voor in uw Agenda”.

            Uw Vakantie vierende Razende Reporter!!

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015