Razende Reporter Deel 24

Van uw Razende Reporter!

Beste vrienden Van de Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken, het nieuwe jaar is begonnen en daarom wens ik u en al uw naasten een Goed, Gezond en vooral een heel goed Fokseizoen toe.
Laten we hopen dat we dit jaar weer die ene 'U' kunnen fokken waar we alle hoofden van kunnen laten draaien, en waar wij de ene hoofdprijs naar de andere mee binnen kunnen halen zodat de schoorsteenmantel te klein gaat worden.

1Over hoofdprijzen gesproken, ik ben net terug van een bezoekje aan de Noordshow in Assen. Ik had het Clubblad van December gekregen met daarin de oproep, en na overleg met mijn vrouw ben ik op Zaterdag 10 Januari, ‘s morgens om 07.00 uur (ik vond het ook een idiote tijd) naar Dhr. Wijfje gegaan om daar samen met: Dhr. Ammerlaan (Cor voor vrienden), Mevr. Wilhelmus (Petra voor intimi), Jongeheer Wilhelmus (Niels voor goede bekende), Dhr. Wijfje (Johan voor een ieder die hem kent) en Dhr. De Jong (Voor iedereen Ed). Ik zelf had nog wel mijn twijfels of we de reis wel zouden maken met het busje, want met windkracht 7 á 8 die over Nederland heen blies, leek het mij toch wel een hachelijke situatie, maar Ed, de chauffeur bij deze, draaide zijn hand er niet voor om.
Als Taxichauffeur reed hij dagelijks in een grotere bus en een ongeluk was hem nog nooit overkomen. Al vertelde hij mij dat hij af en toe wel stuur even goed moest vast houden om de windvlagen meester te zijn, maar dat was aan hem wel toe trouwt.

2Na een geanimeerd gesprek met mijn mede reizigers hoorde ik vrij snel van Ed dat Assen in het vizier lag en dat wij over tien minuten alweer de auto zouden parkeren naast de Nieuwe, Grote en vooral Mooie TT-HAL nabij het alom bekende TT-Circuit in Assen.
Het had eigenlijk maar weinig gescheeld of deze grote tentoonstelling kon in zijn geheel geen doorgang vinden, met de vogelgriep die uit gebroken was en de daarbij vast hangende Vervoersverbod?? Maar gelukkig werd het vrij snel duidelijk dat het vervoersverbod op 30 december eraf ging en de beesten op 06 Januari naar de TT-Hal werden vervoerd, dus voor de organisatie een grote geruststelling maar daarbij ook weer een grote zorgen post erbij. Want alles moest binnen een tijdsbestek van 4 weken geregeld worden. Maar zij hebben het allemaal voor elkaar gekregen en hebben er een fabelachtige tentoonstelling van gemaakt, ik kan eigenlijk er niks anders van vinden.
De nieuwe hal is goed bereikbaar en mooi en overzichtelijk, de verlichting in de hal is perfect, de beesten stonden mooi ruim opgesteld en het was druk maar je kon overal makkelijk lopen zonder een ander in de weg te staan. Nee, ik moet zeggen: petje af voor de organisatie, jullie hebben er een goede hal bij voor de komende 15 jaar.
3Misschien is er een punt wat misschien
even bij de evaluatie op tafel kan komen, na het uitkooien van de beesten vond ik het raar dat er 1 schuifdeur open ging als uitgang, terwijl er binnen 350 Fokkers stonden te dringen om naar buiten te komen. Fokkers die aan de zijkant van het gebouw stonden met hun beesten moesten toch een afstand van 250 meter afleggen voor zij bij de schuifdeur aankwamen, maar de fokkers die aan de andere zijkant stonden hadden het zelfde probleem. Zo creëer je een flessenhals die met het open gooien van twee andere schuifdeuren heel gemakkelijk had opgevangen.
Maar ja dit zegt iemand die verhaaltjes schijft als beroep, en die 1 keer per jaar meehelpt bij het organiseren van een Tentoonstelling waar ongeveer 550 beesten op afkomen.

4Maar waar ik zeker nog even de aandacht op wil focussen, Jongeheer Wilhelmus (Niels voor goede bekende), was een van de jongste van ons reis groepje en werkelijk geïnteresseerd in Pluimvee- en Konijnen houderij. Hij kon ook zo mooi vertelen over Joris, zijn Vlaamse Reus die hij nu heeft en over het nest jonge Vlaamen die ze nu hebben. Zijn ogen gloeien helemaal op bij het vertellen er over en dat doet een oude mannen hart toch een beetje goed, de kleinvee fokkerij blijft dan toch een beetje voort bestaan denk ik dan maar.

Na wederom een goede en vooral weer aangename terugreis kwamen wij om precies 19.00 uur aan in het prachtige Nieuwkoop, en na het bedanken van de chauffeur tot aan het vastleggen van een plaatsje voor de volgende trip naar de Noordshow, kwam ik moe maar toch zeer voldaan thuis. En moest toch tegen mij zelf zeggen dat de Noordshow ten opzichte van de Prins Benardhoeve in Zuid-Laren er toch wel 200 procent op vooruit zijn gegaan, en volgend jaar kan de Organisatie weer op mijn aanwezigheid rekenen.
Mijn beestjes er naartoe zenden is een heel ander verhaal, maar een bezoekje aan zo’n grote tentoonstelling is toch iets wat in mijn agenda komt te staan!!

5Omdat ik Mevr. Wilhelmus nog niet als bekende had geactiveerd met mijn Facebook, had ik haar voor de gein eens als volgend aan gemerkt toen ik plotseling meer informatie van haar kreeg dan dat ik ooit voor mogelijk had gehouden. Zo las ik dat niet veel later dan de 10 Januari zij grote zorgen had over de moeder konijn die toch niet goed herstelde van de gebroorte van haar jonge, en niet veel later las ik via haar pagina dat de moeder vlaam helaas was overleden.
Niet veel later las ik weer dat zij met haar hoenders naar een grote kippen show was gegaan en daar had zij een U gehaald met een van haar inzenders. Ik dacht bij mij zelf, die dame weet van wante want zij had al goede predicatten gehaald bij onze show en op diverse andere shows. Toen dacht ik nog, ik moet als razende reporter misschien eens bij haar langs gaan om te kijken hoe zij het allemaal doet en hoe zij ze allemaal zo goed op stoom houd??

6Later in die week hoorde ik weer via haar pagina dat zij haar kipjes naar de “Championshow” had gezonden, en hoopte dat ze daar ook weer een goede predicaat zouden krijgen, en zij hoopte dat zij op de keuringsdag langs mocht komen om haar kipjes te zien zitten en misschien haar predicaten te mogen bekijken. Maar ik denk dat de “Championshow” mensen ook haar Facebook pagina hebben gezien, want niet veel later stond er te lezen dat zij door de “Championshow” was gebeld dat zij de beste Serama van de show had geleverd en dat zij van harte was uitgenodigd om op 23 Januari bij de prijs uitreiking aanwezig te zijn.
Zo ziet je maar dat als je meer van de mensen leest op het internet, je er achter komt dat ze meer presteren dan dat je eigenlijk weet. Bij deze in ieder geval wil ik Petra Wilhelmus van harte feliciteren met haar behaalde resultaten, en ik hoop dat zij een kleine opsomming wilt geven van al haar behaalde resultaten. Dhr. Ed de Jong gaat in dit geval over de inhoud van dit clubblad dus ik denk dat ik hem maar even gaat bellen en vragen of hij er misschien een plaatsje voor vrij wilt houden?? Ik zal in ieder geval hier onder wat foto’s plaatsen van alhaar behaalde resultaten en prijzen, zodat wij er in ieder geval er een beetje bij zijn en trots kunnen zijn op ons lid van onze vereniging!!! 7

Maar zij was natuurlijk niet de enigste die had ingezonden van onze Vereniging. Ook Cor Ammerlaan, Johan Wijfjes en Dhr. Blom hadden er zeker ingezonden, al denk ik dat ik nu vele zal vergeten maar ik hoop dat zij zullen vergeven dat ik hun naam niet noem in dit verhaal.
Als laatste wil ik nog even iets heel belangrijks met jullie delen, tenminste met diegene die konijnen fokt en daarom ook de konijnen moet laten tatoeeren om mee te kunnen doen op de diverse shows. Wij waren al jaren gewent dat als de konijnen getatoeerd moesten worden, we belde met Dhr. Frans Balvers en dan kwam alles goed. Maar helaas is Dhr. Frans Balvers ons alle ontvallen en daarna moesten wij ons richten tot Dhr. Frits Verkerk. Ook hieraan is een einde gekomen, niet dat Dhr. Frits Verkerk ook is overleden maar hij tatoeerd niet meer voor onze vereniging en daarvoor in de plaats is Dhr. Johan Wijfje gekomen.
8Ik hoop dat jullie het nog allemaal kunnen volgen?? Ik hoop het allemaal van wel, ik hoop dat het nu voorlopig zo blijft want anders moeten wij weer een ander telefoonnumer in onze telefoon zetten en dat is iedere keer al een licht probleem.
Maar nu kunnen wij Dhr. Johan Wijfje bellen wanneer onze konijnben getatoeerd moeten worden. Je kunt het beste hem bellen “s avonds en op Zaterdag en anders is hij ook via internet te bereiken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ik hoop dat het allemaal goed gaat met de fokkerij bij jullie alle en ik gaat er nu echt een eind aan breien en hoop jullie allemaal weer bij de diverse zaken van de vereniging te ontmoeten.

 

 

Met vriendelijke groet;

De “Razende” Reproter.

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015