Razende Reporter Deel 12

Beste vrienden van de pluimvee- en konijnen fokkers vereniging Nieuwkoop en Omstreken.
Ik zit hier nu met een lach en een traan wederom een stukje voor de Vereniging te typen. Een lach en een traan zult u zich afvragen, wat is met onze Reporter aan de hand. Ik kan daar heel kort en bondig over zijn: de lach is omdat ik mooie jonge konijntjes hebt gefokt dit jaar en de traan is omdat……. Ik kan er heel lang over praten en mooie verhalen er omheen verzinnen, maar laten wij er kort en bondig over zijn: het weer is toch echt #$%@(*^&$%#%...
In Nederland is het weer in de maand juli niet iets waar wij de loftrompet over laten klinken maar hier, in het toch altijd zonnige Spanje is het niet veel beter.

1Mijn lieve vrouw, waar ik toch heel vaak op vertrouw aangaande belangrijke beslissingen en toch een groot meteoroloog, zat op een toch weer een natte dag begin Juli bij mij in mijn werkkamer op de grote rode stoel en vroeg mij:
“Zeg, ik zit nu een beetje via mijn computer naar de diverse weerkaarten te kijken, maar volgens deze kaarten wordt het geen goede maand in Nederland. Zullen wij niet eens een last minute nemen naar de zon?? De maand juni was al niks en de maand juli ziet er niet rooskleurig uit en anders gaan we toch in eigen land een leuke plek op zoeken maar waar jij ook naar toe gaat.. het weer blijft het zelfde, drie keer niks”.

Zo gezegd, zo gedaan, wij hebben via internet gezocht naar een zonnige bestemming voor twee weken voor een mooie prijs met toch een hoge zon-garantie..
Na diverse landen de revue te hebben laten passeren, zijn wij uit gekomen op Spanje. Een land met een zon-garantie van 85% en een mooie omgeving en een land waar Sinterklaas vandaan komt, en zijn hulpjes zijn niet voor niks zo mooi bruin toch??
Dus wij denken twee weken lang genieten van het mooie weer en van elkaar, maar helaas de Weergoden hadden andere gedachtes daar over.
Ik had al gezegd dat mijn vrouw nogal in het weer zit en dus denk je natuurlijk dat zij ook een beetje naar het weerbeeld van Spanje gekeken heeft, maar dat had zij niet gedaan. Want wie verwacht er nu regen in het altijd zonnige Spanje.
Zij zit ook nu steeds naar de diverse weerkaarten te kijken en haar gezicht spreekt boekdelen, en er staat geen mooie vriendelijke lach op.

2Wij zitten nu in de lobby in het hotel en buiten is nu de zeventiende bui aan het vallen, en wij zitten er nu al 9 dagen. Wij worden er nu ook niet echt blij van, wij moeten nog 4 dagen.
Iedere morgen worden wij wakker met een mooie blauwe lucht en een mooi priemend zonnetje, maar na het ontbijt en een paar leuke plannen voor de dag gemaakt te hebben, begint de lucht weer te betrekken en na een uurtje vallen de eerste regendruppels weer uit de lucht.
Ik heb nog nooit zoveel kathedralen en museums van binnen bekeken hoor, niet dat het allemaal er zo slecht uit ziet maar ik hoopte toch op een mooi zonnig strand waar ik met een lekkere cola rum naar het passerende jong schoon te kijken. Maar helaas dat zit er niet in deze zomer, dat denk ik tenminste.

Maar nu genoeg over het weer en mijn klaagzang er over, laten we nu eens praten over de lach waar ik het in het begin van mijn stukje over gepraat hebt.
Heren en dames fokkers, let op mijn woorden, schrijf ze op, ik kom er over twee stukjes op terug.
Mijn konijntjes hebben jongen gekregen en ik moet zeggen, ze zijn weer van uitstekende kwaliteit. Niet dat ik er zo vreselijk veel verstand van hebt, maar diverse mensen met meer verstand van konijnen zeiden mij dat ik een mooi paar hebt. Maar ik zal bij het begin beginnen, qua fokgebeuren dan.
In de maand Februari heb ik mijn Voedster in het hok gezet bij de Ram. Normaal doe ik dit niet, maar ik wist geen betere plek voor mijn voedster, want mijn tafel in mijn stalletje lag vol en ik moest het hok verschonen.
Tijdens mijn schoonmaak werkzaamheden holden de konijnentjes een beetje vrolijk achter elkaar aan en nog viel bij mij het kwartje niet.
Na mijn werkzaamheden zaten de konijntje nog steeds bij elkaar in het hok en naïef als ik ben, dacht ik:”ze zijn zo vrolijk met elkaar aan het spellen, ik laat ze nog even bij elkaar”.

3Na vier en een halve week kwam mijn vrouw opeens het huis binnen met de vraag waarom mijn konijn zo vreselijk in de rui is, terwijl het buiten nog steeds zo koud is, houden die beestjes daar geen rekening mee.
Ik begreep niet echt wat zij bedoelde en ben zelf naar buiten gegaan. Toen ik voor het hok stond viel alles ineens in en op elkaar in het passende gaatje.
Mijn Voedster was zwanger geworden tijdens het gezellig samen zijn met de Ram en ziehier het eind resultaat.
Na het gehele verhaal aan mijn vrouw uitgelegd te hebben zijn we nog een tijdje voor het hok blijven staan en hebben het konijn daarna rustig alleen gelaten, en ik heb meteen op internet uitgezocht wat ik allemaal nog moest doen om het allemaal zo makkelijk mogelijk te maken voor het vrouwtje.
U zult nu denken, dat wist jij toch nog wel van jou vorige nestje?? Maar ik zei al, ik was er niet helemaal bij die tijd.
Ik moest binnen 8 weken 10 stukjes schrijven en naar 3 congressen toe, dus ik was een beetje in werkstadium, maar gelukkig werd ik er op deze manier uitgetrokken.
Later die week ging ik nog even naar Ed de Jong om mijn verhaal te doen, en ook hij moest mij feliciteren met mijn nestje want bij hem wilde het fokken niet zo lukken. Samen met Ed heb ik toen een fokschema opgesteld voor de rest van het seizoen en ik moet zeggen, mijn beestjes doen het goed hoor. Ik begrijp nu ook waar de uit drukking: ”het is bij de konijnen af”.

4Zo, ik heb jullie weer een beetje wegwijs gemaakt in mijn leven als fokker en vakantie vierder, en ik hoop dat bij jullie het fokresultaat ook allemaal goed uitpakt en ik hoop jullie allemaal op de diverse shows weer eens te ontmoeten.
Bij het kijken naar buiten, zie ik nu dat de zon weer is gaan schijnen, dus gaan we weer eens proberen om het strand op te zoeken en hopen dat de zon ons nu weer niet eens in de steek laat. Maar daar ben ik niet zo zeker van, maar mijn vrouwtje zegt dat de zon veel warmte uitstraalt en dat die de regen wegduwt, dus we kunnen gerust weg gaan.
Je weet dat zij het weer in haar bloed heeft zitten en zij is een vrouw dus daar gaan we nu niet tegenin….

Met vriendelijke en hopelijk droge groeten.

De Razende, Vakantievierende en Trotse Reporter.

5

6
7

 

 

 

 

 

 

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015