Razende Reporter Deel 1

Goedendag,
dames en heren die dit blad lezen en graag wil weten wat er leeft in de Vereniging.

Ik ben uit genodigd door Johan Wijfje om mijn licht eens te laten schijnen over het reilen en zeilen van deze vereniging. Die toch veel zaken bespreekt met elkaar en zaken voorbereid om de het op de Aar, Rijn en Gouwe show en de Jongdierendag goed te laten verlopen.

Jomg Dierendag 2008De bezoekers waren best wel tevreden met de beoordelingen van de Keurmeesters en ze zijn in goede moed voor de komende Shows.
Harrie Pieterse was tevreden met de beoordelingen van zijn Gele van Bourgondie en Frans de Balvers was blij met zijn beoordeling van zijn Groot lotharing.
Piet Huygens was de keur meester en hij deed zijn werk keurig en vol overgaven. Misschien daarom heeft hij een witte satijn konijn van Frits Verkerk gekregen om zelf mee te gaan fokken.

Bij de Duiven schijnt het ook goed te zijn gegaan want de keur meester was als eerste klaar maar hij had ook maar 28 Duiven om te keuren.
Na een gesprekje met de keur meester, A.S.M. van Apeldoorn, vertelde hij mij dat hij verleden jaar 2x zoveel duiven had maar B. Thiry was er niet en de duiven fokkers hebben dit jaar iets minder gefokt.
Ook vertelde hij mij dat hij tevreden was over de kwaliteit van de duiven en hij verwachte dat er een aantal best wel eens hoge ogen kunnen gooien tijdens de komende shows.

jd2008-2Bij de Hoenders, ik noem ze altijd gewoon kippen, was het ook een drukte van belang. Het was zelfs zo druk dat de organisatie voor twee keur meesters heeft gezorgd om de keuring sneller te laten verlopen. Het ging goed en snel en ze waren zelf nog bereid om met mij een paar woorden te wisselen over het hoe en waarom van de soorten en maten van de hoenders. Ik zal jullie er niet mee vermoeien maar het zijn vanaf nu werkelijk hoenders in mijn bewoording, want er zijn ± 120 soorten hoenders in vele verschillende klasse.

Dhr. van Wetering en Dhr. De Jong hebben met plezier de keuring af gewerkt en ook zij waren zeer tevreden met de aan geboden dieren.
Zij hebben zelf een paar het predicaat F gegeven om dat de kwaliteit zo hoog was dat ze voor minder niet konden.

 

Er waren vele fokkers die met diverse dieren bij de diverse keur meesters moesten verschijnen dat er wel een goede coördinatie moest zijn. Nu was het niet zo dat als de fokker even niet konden komen de keur meesters gewoon even een andere fokker bij zich riep en later de fokker erbij haalde wanneer hij wel tijd had.

 

Aan de interne mens werd ook goed gedacht wat ze hadden een barretje gemaakt waar broodjes Ham en Kaas verkocht werden.

Ook werden er Broodjes gehaktbal verkocht en een versnapering was ook nog te verkrijgen zoals een frisje of een biertje.

Nee, ik kan zeggen dat het een goed georganiseerde Jongdierendag was en ik ben er zeker weer bij wanneer de Aar, Rijn en Gouweshow wordt gehouden en ik beloof dat ik weer mijn blik zal laten vallen op de organisatie en uitvoering van de Show.

 

Uw razende Reporter.

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015