Razende Reporter Deel 7

Van uw Razende Reporter!!!

Beste vrienden van de Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken.
Zoals ik in mijn vorig verhaal al vertelde, zou ik in dit verhaal terugkomen op de Aar, Rijn en Gouwe Show 2009.
Eigenlijk op de 'mooie Aar, Rijn en Gouweshow', want ik heb daar echt alle deelnemers een poepie laten ruiken.
Mijn inzenders waren echt de 1 na mooiste en 2 na mooiste van de Show!

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen en met het begin beginnen, en dat was dat wij thuis kwamen na de BBQ.

07-001De volgende dag ben ik bij Ed op bezoek gegaan en zag Ed bezig zijn met een tekening te maken van de zaak waar we de ARG Show gaan doen en zag ook dat hij met kleuren aan de gang was.
Bij navraag vertelde hij dat er verschillende dieren in verschillende kooien moesten zitten, want een Vlaamse Reus zit in een groter hok dan een Kleurdwerg en een Kip zit weer in een ander hok dan de Duiven.
Ik moet je zeggen dat er een hele goede denk patroon achter zit wat wij eigenlijk niet weten.

De Zaterdag voor de ARG Show 2009 waren wij op de Industrieweg aanwezig voor het opbouwen van de Show en na een lekker bakkie koffie gingen wij aan de gang om de Show op te bouwen.
Met de tekening van Ed duurde het niet zo lang of de Show stond klaar en de draadjes om de beoordeling kaarten op te hangen hingen keurig boven de kooien met de nummers van de kooien daar weer boven.
Daarna gingen wij eerst even eten voordat wij verder gingen met deel 2 van het opbouwen, de kooien vullen met hout schraapsel en met stro. 07-002Maar hier zat ook weer een idee achter:
- In sommige kooien ging alleen het hout schraapsel, want daar gingen de Angora konijnen in, en daar ging ook nog een rooster boven op want anders werd de vacht vies.
- In weer andere kooien ging hout schraapsel en hooi, want daar gingen de Cavia’s in en die kunnen zich verschuilen onder het hooi.
Bij de Cavia's ging ook nog even een speciale achterzijde in, want de Cavia’s mogen elkaar niet zien tijdens de Show, want de kans bestaat dat ze gaan vechten en dat vindt de fokker niet zo fijn.
- Bij de Kippen ging alleen maar hout schraapsel, want ze zijn gewend om eten te zoeken en door het schraapsel kunnen ze fijn zoeken.
- Bij de Duiven ging ook alleen maar schraapsel, maar de voer en waterbakjes hingen er ook in want deze beestjes moeten altijd kunnen eten en drinken.
- Daarna hebben we bij de Watervogels ook wat schraapsel gedaan en daar hebben wij ook wat extra onder de kooien gelegd, want deze beesten zijn nogal rommelig en dan kunnen ze wat erbij gooien.

Terwijl wij bezig waren met de kooien te vullen, waren Marco Slinger en Ed bezig met het opbouwen van de bar en waren Jennie, Joop en Johan bezig met het opbouwen van de tafel voor de Prijzen van het Rad van Avontuur. 
Om half drie werden we weer bij elkaar geroepen om een bakkie koffie te drinken, maar als je trek had stond er ook een kratje bier en wat frisdrank om de innerlijke mens te bevredigen.
Na nog even de hele zaak aangeveegd te hebben en daarna nog even een biertje gedronken te hebben, zijn we met z’n allen moe maar met een goed gevoel naar huis gegaan.

Maandagochtend ben ik na mijn konijntjes gevoerd, geaaid en geborsteld te hebben, naar Johan toe gegaan, om samen met Ed de laatste boodschappen te halen bij de Makro. 
Terwijl wij in de auto er naar toe zaten te keuvelen, kreeg Johan het idee om ook Marco mee te vragen, want volgens het papier stond hij samen met Cor Ammerlaan achter de bar en dan heb je altijd meer ideeën dan als je er niet achter staat.
Na Marco opgehaald te hebben, zijn we verder gereden naar de Makro, alwaar we voor ongeveer 200 euro aan spullen, eet
werk en aan verwante artikelen hebben aangeschaft.
Ik had gedacht dat we voor 75 euro aan eetwerk nodig hadden en daarmee was de kous af. Maar er kwam meer bij kijken dan dat, toch maar goed dat ik niet de Show deed.

De Dinsdag werd gebruikt om de laatste zaken naar de ARG Show te brengen en de laatste zaken rond te breien en waren ze helemaal klaar om de Aar Rijn en Gouwe Show 2009 te laten slagen.
Bij het naar huis gaan werd mij gevraagd wanneer ik de konijntjes kwam brengen, want Ed zou ze ‘s morgens meteen meenemen en Johan zou de hele dag bezig zijn om zijn beesten naar de ARG Show te brengen.
Ik wist het nog niet, maar als Ed ze mee nam, dan zou ik ze ook maar meenemen zodra ik ze geborsteld en ingekooid had.

De dag van in kooien was aangebroken en eigenlijk was ik best wel een beetje nerveus, raar he!!
Tijdens het borstelen en het inkooien vertelde ik mijn beestjes dat ze lief moesten zijn tegen de Keurmeesters en niet raar moesten opkijken als ze tijdens de Show honderden mensen langs de kooien zouden lopen om ze te bewonderen.
Mijn vrouw vertelde mij dat ze met plezier mij bezig had gezien en vertelde mij dat ik met handbewegingen voordeed, wat ze allemaal konden verwachten, zo zenuwachtig was ik dus.
Om 10 uur vond ik het wel tijd om mij weer eens te melden op de ARG Show locatie en daar waren Ed, Johan, Marco en Cor al bezig om alles klaar te zetten voor de avond.
Bruintje Beer was lang geweest om de drank voor de ARG Showdagen langs te brengen en daar schrok ik ook al een beetje van, het was vrij veel, maar volgens de heren was het wel nodig want anders moesten ze 'nee' verkopen en daar hadden ze allemaal een hekel aan.

07-003In de middag gingen Johan en Ed boven het Secretariaat in orde brengen en daar alles tot in de puntjes verzorgen en ik werd gevraagd of ik alles voor het Rad van Avontuur klaar wilde zetten, want dan konden ze ’s avonds alvast een beetje pronken met de prijzen. Dan ging het Vrijdag en Zaterdag wat makelijker met het verkoop van de plankjes. Daarna heb ik Marco en Cor nog even geholpen met de bar in orde brengen en om half vijf zaten we weer moe maar voldaan aan een over heerlijk biertje, te genieten van het gedane werk.

Die avond vonden wij dat wij eens vreemd mochten gaan doen, dus hebben wij wat patat gehaald en hebben dat daar op gegeten en gelijkertijd nog maar weer een frisje gedronken, want we moesten nuchter overkomen tegenover de fokkers.
Om half acht kwam de eerste fokker binnen om zijn beesten in te kooien en na hem stroomde er langzamerhand steeds meer fokkers binnen.
Ik mocht samen met Kees-Jan Kempenaar, de fokkers ontvangen en zeggen dat de inentingslijsten in de verzendkisten mochten worden gedaan, zodat zij daarvoor niet helemaal de trap hoefde te beklimmen.
Zo langzamerhand liep de zaak helemaal vol en een ieder hield zich keurig aan de hem toe bedeelde taken en als zij er mee klaar waren gingen zij bij een ander even kijken of hij daar nog wat hand-en-spandiensten kon verrichten.

07-004Aan het eind van de avond waren alle beesten ingekooid en de meeste fokkers waren weer naar huis vertrokken.
Wij waren moe van deze dag en hebben nog 1 consumptie genomen en zijn toen vroeg naar huis gegaan, want de volgende dag was de Keuring en daar moesten wij allemaal weer vroeg van de partij zijn.
Hoe de keuring is verlopen en de daarop volgende dagen zal ik in mijn volgende verhaal wel uit de doeken doen.

Dus hierbij de hartelijke groeten en tot de volgende keer maar weer.

Uw razende Reporter!

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015