Razende Reporter Deel 14

Goedendag Vrienden van de Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken.
Leghorn Tot u spreekt een zeer trotse en eigenlijk ook een beetje een domme Reporter. Ja, ja, zelfs ik maak wel eens fouten en durf daar voor uit te komen.
Wat is er gebeurd:

Ik heb mij beestjes ingeschreven voor de Open Show in Aalsmeer, en vergat dat ze in de C-Klasse moesten. Daarin in tegen gingen ze in de Open Klasse, maar het gewicht was nog niet goed, dus daarom kregen zij een welgemeende 0 op de beoordeling en dus overal kregen zij ook de O.
 Het was jammer maar toch kon ik het verwachten.
 
De Hr. Kempenaar was er ook en hij haalde ook daar een U voor het mooiste hoender van de show. Het was alleen een ander dier dan waarmee hij een U haalde op onze ARG Open Show, dus hij heeft daar nu dus twee U’s lopen in zijn hoenderhok.

Ik vraag mij nu af of hij ook een U zal krijgen op de provinciale show in Boskoop en op de grote show in Zuid Laren. We zullen het ongetwijfeld wel lezen op ons webpagina, want daar staan de andere twee U’s ook.

Dhr. KempenaarOok J. Wijfje heeft een goede score gehaald in Aalsmeer met zijn duif, zoals jullie hebben kunnen lezen op de webpagina.
Zelfs in Zegveld hebben zij weer goed gepresteerd, want ook daar kwam de Hr. Kempenaar met de mooiste hoender op de proppen, dus zijn prijzenkast kan nu niet meer dicht. Ik denk dat hij nu de rest van de winter bezig zal zijn met het bouwen van een nieuwe prijzenkast, want ik denk dat hij volgend jaar wederom met vele prijzen thuis zult komen.

Maar laten wij eerst eens terug komen op onze eigen Open Show de “Aar, Rijn en Gouwe Show”.
Een mooie grote show waar wij weer meer beestjes binnen kregen dan verleden jaar dus ook was het bestuur weer zeer tevreden. Ook zullen weer 5 fokkers blij zijn want op de show vielen wel 5 U’s te vergeven:

De Leghorn (AM Type) van C.J. Kempenaar, de Modern Engelse Vechtkriel van Combinatie Gahrmann, de Chili Taling van N.H. van Wijk, de Angora van G. Stigter en een Satijn Ivoor van G.J. Brouwer.
U zult wel geloven dat ze tevreden kunnen zijn met hun predicaat en hopelijk zien we ze terug bij andere shows met wederom een goed predicaat, zodat we kunnen zeggen dat de “Aar, Rijn en Gouwe Show” een goede graadmeter kan zijn voor het verloop van het jaar. MiddenBlauw marter
Langs deze weg wil ik in ieder geval een ieder die in de prijzen zijn gevallen feliciteren, want daar val ik zelf ook nog onder. Mijn konijntje is de mooiste konijn in de C-Klasse geworden!!
Daarom begon ik ook met de woorden” Tot u spreekt een zeer trotse en eigenlijk ook een beetje een domme Reporter. Ja, ja, zelfs ik maak wel eens fouten en durf daar voor uit te komen”. Want twee weken later stond ik daar met een O op het predicatenlijstje, terwijl het wederom een 1ste F had kunnen zijn, maar jammer. Gedane zaken nemen geen keer.

 

De Marinus Wijman Trofee.

Marinus Wijman is 25 jaar voorzitter van Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken geweest.
Als eerbetoon is na zijn dood deze beker ingesteld. Deze trofee is te verkrijgen voor het dier dat zich het beste “presenteert” op onze Aar Rijn en Gouwe Show. Dit jaar was dat voor een Grote Hoender.


De Marinus Wijman Trofee van de

21e "AAR RIJN en GOUWE SHOW"

U, Leghorn (AM Type) K.J. Kempenaar uit Aarlanderveen.

 

Ik hoop dat het met de volgende shows nog meer prijzen opgeleverd, we gaan ons best doen….

 

De Razende Reporter..

Copyright ©  2020  PKV Nieuwkoop en Omstreken
Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt door Rednose © 2015